עוגת מוס נס קפה
תחתית עם המון אגוזים והפתעות, מוס שוקולד לבן במרכז, ומעל הכל, גנאש שוקולד שהופך את הקינוח הזה לכזה שעושה חשק לחגוג את פסח כל השנה. בנוסף, כל היופי הזה מגיע בצורת לב. אנחנו כבר מאוהבים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית האגוזים (לתבנית לב 1.5 ליטר)
30 גרם אגוזי לוז
30 גרם אגוזי מלך
30 גרם פיסטוקים
60 גרם שמנת מתוקה
25 גרם דבש
50 גרם טחינה גולמית
50 גרם סוכר
50 גרם אורז תפוח
50 גרם צימוקים
למוס:
1 כף (7 גרם) ג'לטין (מומלץ להשתמש אחרי חימום של שש שניות במיקרוגל)
35 גרם מים
חבילה וחצי (150 גרם) שוקולד לבן
2 מכלי שמנת מתוקה
1 כף נס קפה
לגנאש:
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר, קצוץ
חצי מיכל (100 גרם) שמנת מתוקה
1 כף קפה אספרסו חזק
אופן ההכנה:
1 מכינים את תחתית האגוזים: קולים במחבת חמה את אגוזי מלך והפיסטוקים כחמש דקות.
2 מביאים לרתיחה בקלחת שמנת מתוקה, דבש, טחינה וסוכר. מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים.
3 יוצקים את התערובת לתבנית לב, ומצננים כחצי שעה עד התגבשות.
4 מכינים את המוס: משרים את אבקת הג'לטין בכוס עם המים קרים כ-10 דקות.
5 מניחים שוקולד קצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף נס קפה עד לסף רתיחה.
6 שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים חצי שעה.
7 מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית מעל תחתית האגוזים, ומקפיאים.
8 מכינים את הגנאש: שמים את חתיכות השוקולד הקצוצות בקערה, ומביאים את שמנת המתוקה וכף האספרסו לרתיחה בקלחת.
9 יוצקים את תערובת השמנת והאספרסו על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית על מוס הנס קפה עד להתגבשות, ומגישים.
>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים
>> בפעם שעברה הכנו עוגת תפוזים בחושה