אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגת מוס נס קפה

תחתית עם המון אגוזים והפתעות, מוס שוקולד לבן במרכז, ומעל הכל, גנאש שוקולד שהופך את הקינוח הזה לכזה שעושה חשק לחגוג את פסח כל השנה. בנוסף, כל היופי הזה מגיע בצורת לב. אנחנו כבר מאוהבים

ליאור שרף | mako אוכל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 171 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית האגוזים (לתבנית לב 1.5 ליטר)

30 גרם אגוזי לוז

30 גרם אגוזי מלך

30 גרם פיסטוקים

60 גרם שמנת מתוקה

25 גרם דבש

50 גרם טחינה גולמית

50 גרם סוכר

50 גרם אורז תפוח

50 גרם צימוקים

למוס:

1 כף (7 גרם) ג'לטין (מומלץ להשתמש אחרי חימום של שש שניות במיקרוגל)

35 גרם מים

חבילה וחצי (150 גרם) שוקולד לבן

2 מכלי שמנת מתוקה

1 כף נס קפה

לגנאש:

1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר, קצוץ

חצי מיכל (100 גרם) שמנת מתוקה

1 כף קפה אספרסו חזק

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית האגוזים: קולים במחבת חמה את אגוזי מלך והפיסטוקים כחמש דקות.

עוגת מוס נס קפה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
קולים את האגוזים כחמש דקות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2 מביאים לרתיחה בקלחת שמנת מתוקה, דבש, טחינה וסוכר. מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים.

3 יוצקים את התערובת לתבנית לב, ומצננים כחצי שעה עד התגבשות.

עוגת מוס נס קפה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
יוצקים את התערובת, ומצננים כחצי שעה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4 מכינים את המוס: משרים את אבקת הג'לטין בכוס עם המים קרים כ-10 דקות.

5 מניחים שוקולד קצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף נס קפה עד לסף רתיחה.

6 שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים חצי שעה.

עוגת מוס נס קפה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מקפלים לתערובת השוקולד|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7 מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית מעל תחתית האגוזים, ומקפיאים.

עוגת מוס נס קפה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
יוצקים לתבנית על תחתית האגוזים ומקפיאים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

8 מכינים את הגנאש: שמים את חתיכות השוקולד הקצוצות בקערה, ומביאים את שמנת המתוקה וכף האספרסו לרתיחה בקלחת.

עוגת מוס נס קפה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מביאים שמנת מתוקה וכף אספרסו לסף רתיחה|צילום: דרור עינב, mako אוכל
עוגת מוס נס קפה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
יוצקים על השוקולד מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד|צילום: דרור עינב, mako אוכל

9  יוצקים את תערובת השמנת והאספרסו על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית על מוס הנס קפה עד להתגבשות, ומגישים.

>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים

>> בפעם שעברה הכנו עוגת תפוזים בחושה

>> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין