אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

סלט חסה - עם רוטב ויניגרט

סלט ירוק הוא מהמנות האלה שהכי פשוט להכין, אבל איכשהו הן אף פעם לא יוצאות טוב. גם אנחנו חווינו את הבעיה הזו - עד שניסינו את המתכון הזה. לא יודעים מה אתכם, אנחנו גוזרים ושומרים לראש השנה וחיים בראש שקט

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 13/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 353 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

2 ראשים של חסות שונות (כדאי להשתמש בחסה מסולסלת, חסת סלנובה ו/או חסת משי)

2 מלפפונים

חצי בצל סגול בינוני או אחד קטן

חופן שקדים פרוסים, קלויים

4 תאנים

גרגירים מחצי רימון

לרוטב ויניגרט:

כפית וחצי דבש

חצי כף חרדל דיז'ון

קורט מלח

שן שום, כתושה

כף וחצי חומץ בלסמי

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לקערה. טורפים, טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.

סלט ירוק מושלם - דבש לרוטב ויניגרט (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מתחילים עם הוויניגרט|צילום: דרור עינב, mako אוכל
סלט ירוק מושלם - חומרים לרוטב ויניגרט (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
כל החומרים בקערה|צילום: דרור עינב, mako אוכל
סלט ירוק מושלם - טורפים את חומרי הרוטב (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מטרפה והוא מוכן|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2 מפרידים את עלי החסה, חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים, פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות וחותכים את התאנים.

סלט ירוק מושלם - המרכיבים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
זה כל מה שצריך לסלט|צילום: דרור עינב, mako אוכל
סלט ירוק מושלם - חותכים את התאנים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
אנחנו חתכנו ככה, אבל אתם תעשו מה שבא לכם|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3 מעבירים לקערה גדולה את החסה, המלפפונים והבצל. לפני ההגשה מתבלים בוויניגרט ומפזרים את השקדים, התאנים והרימונים.

* שימו לב - לא חייבים להשתמש בכל הוויניגרט. מוסיפים קצת, מערבבים כך שכל העלים ייעטפו ברוטב ורק אז מחליטים אם להוסיף עוד.

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו כריך אומאמי משגע

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה