אוכל
צילום׃ דרור עינב, אוכל טוב

מאפינס ריבה

מאפינס תמיד באים טוב, ואנחנו לא מכירים מישהו שיסרב להם. הנה מתכון סופר פשוט, שאפילו לא דורש מיקסר, וכל מה שנשאר לכם הוא לבחור את סוג הריבה האהוב עליכם ולהזמין אורחים. תבלו

עידית נרקיס כ"ץ | אוכל טוב | פורסם 29/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

למאפינס:

225 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

מלח

100 גרם (חצי כוס) סוכר

ביצה

150 גרם (מכל קטן) יוגורט 

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

75 גרם חמאה מומסת

תמצית וניל

למילוי:

ריבת תות (או כל ריבה שאתם אוהבים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס ומרפדים אותה ב-9 עטרות נייר (מנז'טים).

2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.

מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב

3 בקערה נפרדת טורפים את הביצה, היוגורט, החלב, החמאה המומסת ותמצית הווניל.

מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
בקערה נפרדת טורפים את הביצה, היוגורט, החלב, החמאה המומסת ותמצית הווניל
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב

4 מוסיפים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר.

מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
מוסיפים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב

5 מעבירים את הבלילה למנז'טים (אפשר לזלף ואפשר גם עם כף) עד למחצית מהגובה, מוסיפים כפית או שתיים של ריבה ומכסים בעוד בלילה.

מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
מעבירים את הבלילה למנז'טים
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב
מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
מוסיפים כפית או שתיים של ריבה ומכסים בעוד בלילה
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב
מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
אם לא תכסו את הריבה בעוד בלילה, המאפינס לא יתפחו באפייה ויקבלו כיפה
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב

6 אופים כ-25 עד 30 דקות.

מרכיבים מתכון: מאפינס ריבה (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
טא-דא-דם!
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגת שקדים איטלקית

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?