עוגת שקדים איטלקית
מכירים את העוגות האלה, שהופכות את הקפה מסתם זריקת התרעננות לחוויה טעימה עוצמתית ומספקת, שאשכרה נותנת כוח להמשיך את היום? אז העוגה הזו. מתעצלים להכין זיגוג? חבל, אבל לא נחזיק את זה לרעתכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
העוגה הזאת מגיעה מחבל ליגוריה שבאיטליה, שעשיר בעצי שקד מניבים. השתמשתי כאן בשקדים שלמים עם קליפה שקליתי מראש, כדי להעצים את הטעם שלהם. מסוג העוגות היבשות שהולכות מעולה לצד קפה. ושימו לב - הזיגוג לא הכרחי, אבל מוסיף הרבה.
מרכיבים :
לסיר פלא 24 ס"מ:
2 וחצי כוסות שקדים
כוס וחצי סוכר
שתיים ורבע כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חצי כפית קינמון
300 גרם חמאה, רכה
גרידה מתפוז שלם
5 ביצים בטמפרטורת החדר
לזיגוג:
שקית (100 גרם) אבקת סוכר
כ-2 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 קולים את השקדים למשך 10-15 דקות, מערבבים מדי פעם. מצננים.
3 טוחנים ביחד את השקדים הקלויים והסוכר.
4 מעבירים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, ומערבלים יחדיו במהירות איטית. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז ומערבלים עד שהחמאה מתאחדת ונוצרים גושי בצק. מוסיפים את הביצים, שתיים שתיים (ולבסוף את האחרונה), עד שמתקבלת בלילה אחידה.
5 מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת.
6 אופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7 אחרי שהעוגה מעט מתקררת מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ מהתפוז שאת קליפתו גיררנו. מתחילים בכף אחת ומערבבים. אם רואים שאין מספיק נוזלים – מוסיפים עוד מעט מיץ, עד שמתקבלת משחה שמזכירה במרקם שלה טחינה. יוצקים על העוגה. שומרים בטמפ' החדר.
* הערות: אפשר להשתמש גם בשקדים קלופים.
לבלוג של עידית - טעים!