פחזניות וניל וגבינה
אנחנו משערים שהדבר האחרון שהייתם חושבים שאפשר לאכול בפסח הן פחזניות, אבל יש לנו חדשות בשבילכם. פשוטות להכנה, צעד אחרי צעד, ואם תבחרו בגבינה איכותית, הרווחתם תענוג כשר ומופלא
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (8 מנות):
לפחזניות:
250 מ"ל (1 כוס) חלב
100 גרם חמאה
10 גרם (חצי כף) מלח
25 גרם (1 כף + 1 כפית) סוכר
120 גרם (חצי כוס + 4 כפות) קמח מצה
40 גרם (5 כפות) קורנפלור
6 ביצים (בגודל L)
לקרם הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה (9%)
100 גרם גבינת שמנת (עדיף מסקרפונה)
60 גרם סוכר
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומרתיחים.
3 שמים בקערה את קמח המצה והקורנפלור.
4. כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים לה את המרכיבים היבשים, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק.
5. ממשיכים לבשל את הבצק כ-2 דקות ומעבירים לקערה. מקררים מעט בטמפרטורת חדר.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת (אפשר עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה), ובכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה.
7 יוצרים את הפחזניות: מכניסים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את הבצק על נייר אפייה (חשוב מאוד לשמור על רווחים).
8 מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כ-30 דקות בלי לפתוח את התנור.
9 מיד עם הוצאת הפחזניות הופכים אותן ועושים חור עם סכין בתחתית כדי שיתייבשו.
10 מכינים את קרם הגבינה: מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה מדי, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר קטן.
11 ממלאים את הפחזניות דרך החור שיצרתם עם הסכין. לפני הגשה ניתם לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר.
>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים
>> בפעם שעברה הכנו עוגת מוס קפה
>> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין