טארט תפוחים מהיר בזיגוג קרמל וויסקי
הנה לכם קינוח שתמיד אפשר לתקתק והוא תמיד ייצא טעים: בצק עלים, תפוחים פרוסים מתובלים וכמה הברשות שעושות את כל ההבדל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
טארט בגרסה הכי מהירה שיש, עם בצק עלים ותפוחים פרוסים, שזורקים לתנור לחצי שעה והוא מוכן. אני השתמשתי בבצק עלים עם חמאה, אבל אם תשתמשו בבצק עלים רגיל הקינוח הזה יהפוך לפרווה, ואם תוותרו גם על משיחת הבצק בביצה והוספת החמאה בסוף – הוא יהפוך גם לטבעוני, אז בכלל שווה.
הזיגוג הוא לא קרמל "קרמלי" כמו שאפשר לדמיין אלא משהו הרבה יותר נוזלי, שנותן טעם סופי וגימור מבריק לכל קינוח, ומבוסס על טריק מגניב של דיוויד לייבוביץ'. אפשר להחליף את הוויסקי בכל אלכוהול אחר, או בכלל לוותר עליו. אפשר גם לוותר על הקרמל ופשוט לחמם שתי כפות ריבת משמש במיקרו, לערבב עם מעט מים ולמרוח על המאפה החמים.
דבר אחרון – אני השתמשתי בתבנית קטנה יחסית. אם אתם משתמשים בתבנית גדולה יותר – אל תשכחו להגדיל את כמות המרכיבים בהתאם.
מרכיבים :
לתבנית בגודל 37 על 25 ס"מ:
בצק עלים, מופשר למשך לילה מראש במקרר
2 תפוחים (השתמשתי בפינק ליידי)
מעט מיץ לימון
2 כפות סוכר (השתמשתי בחום)
ביצה להברשה (לא חובה)
מעט חמאה חתוכה לקוביות קטנות (לא חובה)
לזיגוג:
חצי כוס סוכר
3 כפות מים ועוד רבע כוס מים
כמה טיפות מיץ לימון
רבע כוס וויסקי
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הזיגוג: מפזרים סוכר בסיר. מרטיבים אותו ב-3 כפות מים ומדליקים את האש. נותנים לסוכר להימס אבל לא מערבבים, רק מטים ומנענעים את הסיר מדי פעם. כשהסוכר נמס כולו מטפטפים פנימה כמה טיפות של מיץ לימון. ממשיכים לבשל את הסוכר (מוטב על אש בינונית ולא גדולה אם מעולם לא הכנתם קרמל) עד שצבעו הופך לכהה וענברי – נזהרים לא לשרוף. מסירים מהאש, מוסיפים את רבע כוס המים הנותרת ומערבבים במרץ – הקרמל יבעבע אז זהירות. מניחים לצינון. כשהנוזל קר מספיק, מוסיפים פנימה את הוויסקי ומערבבים.
2 מרפדים תבנית בנייר אפייה מקומח מעט. חותכים מלבן של בצק עלים מופשר לגודל התבנית ומעבירים לתבנית. חורצים עם סכין חדה ריבוע פנימי שישמש כשוליים ברוחב כ-2 ס"מ – נזהרים לא לחתוך את הבצק אלא רק לחרוץ אותו. את המלבן הפנימי דוקרים עם מזלג לאורכו ורוחבו. מעבירים למקרר בזמן שמטפלים בתפוחים.
3 חותכים את התפוחים לחצאים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים את הפרוסות לקערה וסוחטים עליהן מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו. מערבבים ב-2 כפות סוכר.
4 מושחים את הבצק בביצה טרופה, מסדרים את התפוחים על הבצק – רק בתוך המלבן הפנימי – בצורה של רעפים אחד על השני. מפזרים מעט קוביות חמאה מעל ומעבירים לתנור החם למשך 25-30 דקות, עד שהטארט מזהיב.
5 בעוד הטארט חמים, מושחים עליו את הזיגוג.
רוצים לזכות בפרס שווה?
>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים
לבלוג של עידית - טעים!