עוף צלוי בתנור עם ירקות
מכינים עוף צלוי לחג? המלצה שלנו: שיהיה העוף הזה. עם רוטב של סויה, דבש ומיץ תפוחים וערב רב של ירקות בתבנית מלמטה - ממש אין פה איפה לטעות. ראש השנה, חכה אנחנו באים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
עוף שלם במשקל כקילו וחצי
2 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
מלח
מעט מים או מיץ תפוחים
חצי לימון לאפייה
לירקות:
2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
בטטה גדולה מאוד, חתוכה לקוביות
5-6 תפוחי אדמה, חתוכים לטריזים
חצי ראש שום, מופרד לשיניים (על קליפתן)
כמה ענפי תימין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).


2 מניחים את העוף (קשור או לא, לא חובה) בתבנית צלייה על רשת ומייבשים אותו בעזרת מגבות נייר חד-פעמיות. מכניסים לתוך פתח העוף חצי לימון וכמה גבעולי תימין (לא חובה). מסדרים את כל הירקות בתבנית ומערבבים עם מלח ומעט מאוד שמן.
3 מערבבים את השמן, הדבש, הסויה, המלח ומיץ התפוחים, ומושחים את העוף.


4 צולים את העוף עם החזה למטה על הרשת, כשמתחת התבנית עם הירקות, למשך רבע שעה. מוציאים, הופכים מושחים בעוד קצת תערובת דבש וסויה.
5 מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות, עד שהעוף מוכן.
6 מצננים מעט לפני החיתוך.

לבלוג של עידית - טעים!