אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוף צלוי בתנור עם ירקות

מכינים עוף צלוי לחג? המלצה שלנו: שיהיה העוף הזה. עם רוטב של סויה, דבש ומיץ תפוחים וערב רב של ירקות בתבנית מלמטה - ממש אין פה איפה לטעות. ראש השנה, חכה אנחנו באים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 27/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 151 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עוף שלם במשקל כקילו וחצי

2 כפות שמן זית

3 כפות דבש

2 כפות רוטב סויה

מלח

מעט מים או מיץ תפוחים

חצי לימון לאפייה

לירקות:

2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים

בטטה גדולה מאוד, חתוכה לקוביות

5-6 תפוחי אדמה, חתוכים לטריזים

חצי ראש שום, מופרד לשיניים (על קליפתן)

כמה ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).

עוף צלוי - הירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
כל הירקות האלה תכף ייכנסו לתבנית|צילום: דרור עינב, mako אוכל
עוף צלוי - חותכים את תפוחי האדמה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
את תפוחי האדמה חותכים לטריזים|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2 מניחים את העוף (קשור או לא, לא חובה) בתבנית צלייה על רשת ומייבשים אותו בעזרת מגבות נייר חד-פעמיות. מכניסים לתוך פתח העוף חצי לימון וכמה גבעולי תימין (לא חובה). מסדרים את כל הירקות בתבנית ומערבבים עם מלח ומעט מאוד שמן.

3 מערבבים את השמן, הדבש, הסויה, המלח ומיץ התפוחים, ומושחים את העוף.

עוף צלוי - ממליחים את הירקות שבתבנית (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
טיפה שמן, קצת מלח, וערבוב|צילום: דרור עינב, mako אוכל
עוף צלוי - מברישים את העוף (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מושחים את העוף יפה יפה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4 צולים את העוף עם החזה למטה על הרשת, כשמתחת התבנית עם הירקות, למשך רבע שעה. מוציאים, הופכים מושחים בעוד קצת תערובת דבש וסויה.

5 מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות, עד שהעוף מוכן.

6 מצננים מעט לפני החיתוך.

עוף צלוי - מוכן (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
והנה הוא במלוא תפארתו|צילום: דרור עינב, mako אוכל

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו מרק עוף, אבל מליגה אחרת