עוגת תפוזים בחושה עם קליפות תפוזים מקורמלות של שי וניצן
זוכרים את קליפות התפוזים המקורמלות שהיינו אוכלים פעם, לפני מיליון שנה? אז הנה הן עושות קאמבק ומצטרפות לעוגת תפוזים בחושה ורעננה. עוד במתכון: מקל וניל שמוסיף טעם וריח, ורגע - אמרנו כבר שהיא פרווה?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקליפות תפוז מקורמלות:
חצי כוס מים
1 כוס סוכר
קליפות מחצי תפוז
לעוגה:
1 מקל וניל
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 בקלחת שמים את הסוכר ומים ומרתיחים עד שמתקבל סירופ. בינתיים קולפים חצי תפוז עם קולפן. חותכים בסכין על קרש את קליפות התפוזים לרצועות דקיקות. מכניסים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים עד שמתרככות ומקבלות ציפוי מסוכר. מסננים מהנוזלים ושומרים את הסירופ לסוף.
3 חותכים בסכין את מקל הוניל ומרוקנים את הפנים שלו. מקציפים במיקסר עם מקצף את הביצים, הסוכר והווניל עד לתערובת אחידה.
4 מערבבים בצד את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה. סוחטים עם מסחטה את התפוזים לקבלת כוס מיץ טרי. מוסיפים בהדרגה למיקסר את השמן, את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמח ומקציפים מספר דקות עד לתערובת תפוחה, אוורירית ואחידה.
5 קוצצים 2/3 מקליפות התפוזים המסוכרות עם סכין ומוסיפים לבלילה. משמנים ומקמחים תבנית ומוזגים את הבלילה לתוכה. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
6 מוציאים מהתנור, מניחים צלחת הגשה והופכים עליה בזהירות את העוגה. מברישים את העוגה בסירופ ומקשטים בקליפות המסוכרות שנשארו.
>> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים
>> בפעם שעברה הכנו טראפלס מצופים מעולם אחר
>> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין