אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

מנה חמה ביתית

רעבים למשהו מהיר וחם? רגע לפני שאתם ניגשים למנה החמה התעשייתית, יש לנו פתרון פלא בשבילכם: מכינים את התשתית של המנה בעשר דקות ולפני ההגשה רק מוסיפים מים

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות

קישוא גדול, קלוף וחתוך לקוביות

בצל גדול, קצוץ

300 גרם חזה עוף שלם, חתוך לקוביות קטנות

1/2 1 כוסות אורז עגול

2 כפות שומשום

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב טריאקי

1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים ווק או סיר ברזל עם מעט שמן זית (ככף) ומוסיפים את הירקות החתוכים והעוף. נותנים לעוף לקבל צבע לבנבן וממשיכים לבחוש במשך כ-3 דקות.

2 מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב. מאפשרים לאורז להשמיע קולות פצפוץ ולאחר 3 דקות, מכבים את האש. מעבירים את התערובת מהסיר לארבע קעריות עמוקות.

3 מכינים את הרוטב: יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לכלי, מערבבים היטב ושומרים בצד. 

4 כאשר רוצים לאכול את המנה, יוצקים כחצי כוס מהנוזל על פני התערובת שבכל קערית, מכסים היטב (עם צלחת או עם נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים