אוכל
צילום׃ מסעדת פליקנו, רעננה

סלט עוף ומלפפונים

סלט אסייתי שיכול לעבוד כארוחה קלה, עם מלפפונים, ירקות שורש ורוטב טריאקי

| מסעדת פליקנו, רעננה | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 גרם חזה עוף

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

1 קולרבי, קלוף וחתוך לרצועות

1 גזר, קלוף וחתוך לרצועות

6 מלפפונים, חתוכים דק לרוחב

1 בצל ירוק חתוך דק

2 כפות שומשום

2 כפות בוטנים קצוצים

לרוטב טריאקי:

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 כוס מים

2 כפות מירין (יין אורז מתוק)

1/4 כוס סוכר חום

3 שיני שום, קצוצת דק מאוד

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק

1/2 כפית קורנפלור

1 כף מים

לרוטב לסלט:

6 כפות רוטב טריאקי

1/2 שן שום, קצוצה / כתושה

קורט ג'ינג'ר קצוץ

1/2 בצל ירוק קצוץ דק דק

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם רוטב הטריאקי: מניחים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהקורנפלור וכף המים ומבשלים עד שהסוכר נמס כולו. מערבבים בצלוחית את הקורנפלור ואת המים היטב לתערובת ללא גושים, מוסיפים לסיר ומבשלים עד שהרוטב מתעבה מעט. מצננים. 

2 ממשיכים עם הרוטב לסלט: מוסיפים ל-6 כפות מרוטב הטריאקי המצונן את השום הכתוש, הג'ינג'ר והבצל הירוק ומערבבים היטב (את שאר רוטב הטריאקי שומרים במקרר לשימוש עתידי).

3 חותכים את חזה העוף לרצועות וצולים אותן במחבת על אש גבוהה עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור במשך כ-4 דקות.

4 מערבבים את הקולרבי, הגזר והמלפפונים בקערת הגשה, מוסיפים את נתחי החזה עוף, יוצקים את הרוטב ומפזרים מעל שומשום ושבבי בוטנים לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!