פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי
מנת ירק מהירה שמתקתקים בחצי שעה: פרחי כרובית אפויים בתנור, עם רוטב סויה וג'ינג'ר מרענן. תוספת נהדרת לארוחת הערב בכלום עבודה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
כרובית גדולה
2-3 כפות שמן זית
3 כפיות סויה
3 כפות מים
כפית דבש (או מעט סוכר)
כף ג'ינג'ר מגורר
מעט שומשום קלוי (לא חובה)
בצל ירוק, קצוץ (לא חובה)
1/2 כף שמן שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 מפרידים את הכרובית לפרחים יחסית גדולים.
3 מניחים את הפרחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומזליפים עליהם את שמן הזית.
4 אופים מתחת לגריל העליון כ-25 דקות (אפשר גם חצי שעה), עד שקצוות הכרובית משחימים מעט, ומזלג ננעץ בקלות בכרובית.
5 בזמן שהכרובית בתנור, מערבבים היטב את שאר המרכיבים.
6 מוציאים מהתנור, יוצקים את הרוטב על הכרובית ומגישים.
* דרך נוספת להכין את הכרובית היא לפרוס אותה ל"סטייקים": קוטמים כחצי ס"מ (בלבד) מהחלק התחתון והעצי של הכרובית. פורסים אותה לפרוסות (כולל הגזע) ברוחב של כ-2 ס"מ וממשיכים כרגיל בהוראות ההכנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!