אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

עוף מוקפץ עם פלפלים וקשיו

את המתכון הבא אפשר לצרוך בשתי גרסאות: האחת עם מתיקות פלפלית נעימה, והשנייה חריפה אש שתעיר אתכם לשבוע. אנחנו בעד שתיהן, בייחוד בגלל שעוף עם קשיו זה דבר ממש, אבל ממש טעים

אורלי פלאי-ברונשטיין | קיקומן | פורסם 28/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מוקפץ קליל ומתקתק שכולם יאהבו. את הרוטב הסמיך והעשיר אפשר להפוך לעוקצני ובועט (וקרוב יותר לרוח התאילנדית) אם מגדילים את כמות רוטב הצ'ילי החריף.

מרכיבים (4 מנות):

מרכיבים:

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

3 כפות שמן אורז

3 שיני שום כתושות

1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (מופרדים לחלק הלבן והירוק)

12 פלפלים קטנים ומתוקים (מזן טינקרבל או רמירו) פרוסים

1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא מומלחים) וקלויים

למרינדה:

1 כף קורנפלור (עמילן תירס), מומס ב-3 כפות מים

2 כפות רוטב סויה בהירה

לרוטב צ'ילי-יין:

3 כפות יין לבן

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2-1 כפיות רוטב צ'ילי חריף

1/2 כוס מרק עוף

2 כפות רוטב סויה בהירה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את נתחי העוף לחצי שעה.

2 מערבבים את חומרי רוטב הצ'ילי-יין ושומרים להמשך.

3 מחממים ווק עם שמן אורז מעל להבה גבוהה ומטגנים שום, פלפל צ'ילי ואת חלקו הלבן של הבצל הירוק במשך 1-2 דקות.

4 מוסיפים את העוף ומקפיצים/מערבבים כ-3 דקות, או עד שהעוף מוכן (חלקו הפנימי הופך אטום). אם חסרים נוזלים, מוסיפים כף מרוטב הצ'ילי-יין.

5 מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים 1-2 דקות או עד שהפלפלים מתרככים מעט.

6 מוסיפים אגוזי קשיו ואת הרוטב המוכן ומקפיצים 1-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מגישים על אורז לבן ואוכלים מיד.

* גיוון: את הפלפלים הקטנים אפשר להחליף בפלפל אדום, צהוב, כתום או ירוק גדול וחתוך לקוביות.

>> בפעם שעברה הכנו פאד-תאי כהלכתו