עוף מוקפץ עם פלפלים וקשיו
את המתכון הבא אפשר לצרוך בשתי גרסאות: האחת עם מתיקות פלפלית נעימה, והשנייה חריפה אש שתעיר אתכם לשבוע. אנחנו בעד שתיהן, בייחוד בגלל שעוף עם קשיו זה דבר ממש, אבל ממש טעים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מוקפץ קליל ומתקתק שכולם יאהבו. את הרוטב הסמיך והעשיר אפשר להפוך לעוקצני ובועט (וקרוב יותר לרוח התאילנדית) אם מגדילים את כמות רוטב הצ'ילי החריף.
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
3 כפות שמן אורז
3 שיני שום כתושות
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (מופרדים לחלק הלבן והירוק)
12 פלפלים קטנים ומתוקים (מזן טינקרבל או רמירו) פרוסים
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא מומלחים) וקלויים
למרינדה:
1 כף קורנפלור (עמילן תירס), מומס ב-3 כפות מים
2 כפות רוטב סויה בהירה
לרוטב צ'ילי-יין:
3 כפות יין לבן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2-1 כפיות רוטב צ'ילי חריף
1/2 כוס מרק עוף
2 כפות רוטב סויה בהירה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את נתחי העוף לחצי שעה.
2 מערבבים את חומרי רוטב הצ'ילי-יין ושומרים להמשך.
3 מחממים ווק עם שמן אורז מעל להבה גבוהה ומטגנים שום, פלפל צ'ילי ואת חלקו הלבן של הבצל הירוק במשך 1-2 דקות.
4 מוסיפים את העוף ומקפיצים/מערבבים כ-3 דקות, או עד שהעוף מוכן (חלקו הפנימי הופך אטום). אם חסרים נוזלים, מוסיפים כף מרוטב הצ'ילי-יין.
5 מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים 1-2 דקות או עד שהפלפלים מתרככים מעט.
6 מוסיפים אגוזי קשיו ואת הרוטב המוכן ומקפיצים 1-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מגישים על אורז לבן ואוכלים מיד.
* גיוון: את הפלפלים הקטנים אפשר להחליף בפלפל אדום, צהוב, כתום או ירוק גדול וחתוך לקוביות.