אוכל

נודלס עם פטריות וחזה אווז מעושן

מוקפץ אסייתי עם אטריות ביצים, פטריות שיטאקה והמון דברים טובים. יש מוקפץ ויש מוקפץ - ואת זה ממש, אבל ממש כדאי לכם לנסות

| קיקומן | פורסם 07/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

24 פטריות שיטאקה מיובשות (שתי שקיות)

4 יחידות בצל ירוק

8 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף

300 גרם חזה אווז מעושן

3/4 כוס רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

1/2 כוס יין לבן

1 כף מלח

400 גרם נודלס ביצים

4 כפות שמן זית

1/3 חבילה נבטי שעועית (נבטים עבים לבנים)

להגשה:

כף פטרוזיליה קצוצה

כף כוסברה קצוצה

3 כפות אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מעבירים את הפטריות לקערה, מכסים במים רותחים ומשרים למשך חצי שעה.

2 חותכים את הבצל הירוק לקטעים באורך 3-4 ס"מ. קוצצים דק את שורש הג'ינג'ר. חותכים את חזה האווז לרצועות בעובי כחצי ס"מ.

3 מסננים את הפטריות ונפטרים ממי ההשריה. מסירים את הרגליים של הפטריות המושרות ונפטרים מהן. 4. חותכים את כובעי הפטרייה לרצועות בעובי כחצי ס"מ.

5 מערבבים יחד בקערה את רוטב הסויה, הסוכר והיין.

6 מרתיחים המון מים וכף מלח בסיר גדול ומבשלים את הנודלס במשך 4 דקות, או עד שהם מבושלים. בסיום הבישול מסננים במהירות את האטריות, מעבירים אותן מיד למי קרח ומסננים.

7 מחממים את שמן הזית בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את רצועות חזה האווז ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ואת רצועות פטריות השיטאקי וממשיכים לטגן שתי דקות נוספות.

8 מוסיפים לווק את הבצל הירוק, הנבטים והאטריות ומקפיצים כשלוש דקות. יוצקים מעל את תערובת הסויה ומקפיצים במשך 3 דקות או עד שכל האטריות עטופות ברוטב מבריק.

9 מעבירים את הנודלס המוקפצים לקערת הגשה, מפזרים מעל את עשבי התיבול ואגוזי קשיו ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!