בייבי תפוחי אדמה צלויים בסויה
אף פעם לא מאוחר לאמץ מתכון מעולה לתפוחי אדמה: הפעם אפויים בתנור עם בצל, שיני שום ורוטב משגע על בסיס סויה
| קיקומן
| פורסם 05/11/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
800 גרם בייבי תפוחי אדמה
2 בצלים אדומים
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות שמן קנולה
1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש
1 ראש שום, מופרד לשיניים (עם הקליפה)
1/3 כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם המון מים וכפית מלח במשך 15-20 דקות, או עד שהם רכים אך לא מתפוררים. מסננים ומצננים.
2 מחממים את התנור ל-200 מעלות.
3 פורסים את הבצלים לטבעות בעובי 1/2 ס"מ. מערבבים את רוטב הסויה עם השמן ושבבי הצ'ילי.
4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מפזרים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים בעזרת כף היד. מפזרים ביניהם את טבעות הבצל ושיני השום, יוצקים את תערובת רוטב הסויה ומעבירים לתנור ל-8-10 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים.
5 מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, מפזרים עירית קצוצה (או כל עשב אחר שאוהבים) ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!