אוכל

בייבי תפוחי אדמה צלויים בסויה

אף פעם לא מאוחר לאמץ מתכון מעולה לתפוחי אדמה: הפעם אפויים בתנור עם בצל, שיני שום ורוטב משגע על בסיס סויה

| קיקומן | פורסם 05/11/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

800 גרם בייבי תפוחי אדמה

2 בצלים אדומים

1/3 כוס רוטב סויה

3 כפות שמן קנולה

1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש

1 ראש שום, מופרד לשיניים (עם הקליפה)

1/3 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם המון מים וכפית מלח במשך 15-20 דקות, או עד שהם רכים אך לא מתפוררים. מסננים ומצננים.

2 מחממים את התנור ל-200 מעלות.

3 פורסים את הבצלים לטבעות בעובי 1/2 ס"מ. מערבבים את רוטב הסויה עם השמן ושבבי הצ'ילי.

4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מפזרים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים בעזרת כף היד. מפזרים ביניהם את טבעות הבצל ושיני השום, יוצקים את תערובת רוטב הסויה ומעבירים לתנור ל-8-10 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים.

5 מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, מפזרים עירית קצוצה (או כל עשב אחר שאוהבים) ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!