אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים
לא עפים על אורז מלא וטופו? הנה ההזדמנות שלכם לשנות את דעתכם: האורז יוצא רך בגלל השריה מוקדמת והטופו טעים במיוחד בגלל השחמה בתוך הרוטב. לא נכחיש שזו מנת בריאות שתעשה לכם טוב וגם תשביע אתכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס אורז מלא ארוך
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
כוס ו-3/4 מים
1 קובית טופו (250 גרם)
2 גזרים, חתוכים לג'וליאן
250 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים של 5 ס"מ
1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות של 5 ס"מ
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 5 ס"מ
לטיגון הטופו:
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
לרוטב:
חצי כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
רבע כוס חומץ אורז
2 שיני שום, כתושות
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז בהרבה מים פושרים כשעתיים. שוטפים ומסננים.
2 שמים בסיר את השמן, המלח, המים והאורז ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש, ממתינים כ-15 דקות ופותחים את הגרגירים עם מזלג.
3 שוטפים את הטופו, חותכים לקוביות של 2 ס"מ ומניחים על נייר סופג לייבוש.
4 מערבבים בקערה בינונית את חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
5 בזמן שהאורז מתבשל מחממים את שמן השומשום ושמן הזית במחבת בינונית. מוסיפים את הטופו ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, או עד שהקוביות מתחילות להזהיב. יוצקים על הטופו רבע מכמות הרוטב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות, עד שהקוביות מקבלות צבע יפה והרוטב מצטמצם. מוציאים בזהירות לקערה בצד.
6 יוצקים את כל הרוטב למחבת ומחממים לצמצום עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר, השעועית והפלפל החריף ומקפיצים 2-3 דקות תוך ערבוב – רק עד שהירקות מתחממים. מחזירים את הטופו, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
7 להגשה: עורמים מהאורז בקערה, מוסיפים מתערובת הטופו והירקות ומגישים (אם רוצים, אפשר לערבב את האורז עם הירקות והטופו במחבת, ולהגיש הכל ביחד).
* אפשר להחליף את הטופו בגבינת חלומי.