אוכל
צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock

אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים

לא עפים על אורז מלא וטופו? הנה ההזדמנות שלכם לשנות את דעתכם: האורז יוצא רך בגלל השריה מוקדמת והטופו טעים במיוחד בגלל השחמה בתוך הרוטב. לא נכחיש שזו מנת בריאות שתעשה לכם טוב וגם תשביע אתכם

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 24/06/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז מלא ארוך

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

כוס ו-3/4 מים

1 קובית טופו (250 גרם)

2 גזרים, חתוכים לג'וליאן

250 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים של 5 ס"מ

1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות של 5 ס"מ

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים של 5 ס"מ

לטיגון הטופו:

1 כף שמן שומשום

2 כפות שמן זית

לרוטב:

חצי כוס רוטב סויה

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

רבע כוס חומץ אורז

2 שיני שום, כתושות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז בהרבה מים פושרים כשעתיים. שוטפים ומסננים.

2 שמים בסיר את השמן, המלח, המים והאורז ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש, ממתינים כ-15 דקות ופותחים את הגרגירים עם מזלג.

3 שוטפים את הטופו, חותכים לקוביות של 2 ס"מ ומניחים על נייר סופג לייבוש.

4 מערבבים בקערה בינונית את חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.

5 בזמן שהאורז מתבשל מחממים את שמן השומשום ושמן הזית במחבת בינונית. מוסיפים את הטופו ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, או עד שהקוביות מתחילות להזהיב.  יוצקים על הטופו רבע מכמות הרוטב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות, עד שהקוביות מקבלות צבע יפה והרוטב מצטמצם. מוציאים בזהירות לקערה בצד.

6 יוצקים את כל הרוטב למחבת ומחממים לצמצום עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר, השעועית והפלפל החריף ומקפיצים 2-3 דקות תוך ערבוב – רק עד שהירקות מתחממים. מחזירים את הטופו, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.

7 להגשה: עורמים מהאורז בקערה, מוסיפים מתערובת הטופו והירקות ומגישים (אם רוצים, אפשר לערבב את האורז עם הירקות והטופו במחבת, ולהגיש הכל ביחד).

* אפשר להחליף את הטופו בגבינת חלומי.