סלט פפאיה ירוקה
מה שטוב לתאילנדים - טוב גם לנו. קבלו את הסלט שירענן לכם את החך ויפתח בהצלחה כל ארוחה: סלט פפאיה ירוקה חרפרף עם ירקות ורוטב אסייתי טעים, שיעורר בכם געגועים לקופנגן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הסלט הזה הוא המרענן הרשמי של החום התאילנדי ומתאים במיוחד לקיץ הישראלי. הפפאיה הירוקה זמינה בשווקים במשך מרבית השנה, אבל אם לא מוצאים - אפשר להחליף אותה במלפפונים (שרוקנתם מהם את בתי הזרעים), בזוקיני, בתפוח עץ ירוק חמוץ או בקולרבי.
בגרסה התאילנדית המקורית מועכים את הירקות קלות במכתש ועלי, אם אין - אפשר להשתמש בידיים.
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים:
100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או אורז
1 פפאיה ירוקה קלופה וחתוכה לז'וליאנים (רצועות דקות)
4 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק
8 עגבניות שרי חתוכות גס
8 תרמילי שעועית ארוכה, חתוכים גס
1 כוס נבטי שעועית
2 כפות עלי נענע חתוכים גס
2 כפות רוטב פאד-תאי
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית רוטב הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי (לא חובה)
להגשה:
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות במים רותחים במשך 2-1 דקות או לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים.
2 מערבבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת עלי גדול (אם יש) או בידיים לאיחוד טעמים. מוסיפים את האטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.
* גיוונים: ל"סביצ'ה" תאילנדית - מוסיפים לפני ההגשה 200 גרם פילה דג ים טרי קצוץ גס ומערבבים. לגרסה רעננה וירוקה במיוחד מוסיפים גם עלי כוסברה ובזיליקום קרועים גס ומועכים יחד עם חומרי הסלט.