אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

סלט פפאיה ירוקה

מה שטוב לתאילנדים - טוב גם לנו. קבלו את הסלט שירענן לכם את החך ויפתח בהצלחה כל ארוחה: סלט פפאיה ירוקה חרפרף עם ירקות ורוטב אסייתי טעים, שיעורר בכם געגועים לקופנגן

אורלי פלאי-ברונשטיין | קיקומן | פורסם 16/09/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הסלט הזה הוא המרענן הרשמי של החום התאילנדי ומתאים במיוחד לקיץ הישראלי. הפפאיה הירוקה זמינה בשווקים במשך מרבית השנה, אבל אם לא מוצאים - אפשר להחליף אותה במלפפונים (שרוקנתם מהם את בתי הזרעים), בזוקיני, בתפוח עץ ירוק חמוץ או בקולרבי.

 

בגרסה התאילנדית המקורית מועכים את הירקות קלות במכתש ועלי, אם אין - אפשר להשתמש בידיים.

מרכיבים (4 מנות):

מרכיבים:

100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או אורז

1 פפאיה ירוקה קלופה וחתוכה לז'וליאנים (רצועות דקות)

4 שיני שום כתושות

1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק

8 עגבניות שרי חתוכות גס

8 תרמילי שעועית ארוכה, חתוכים גס

1 כוס נבטי שעועית

2 כפות עלי נענע חתוכים גס

2 כפות רוטב פאד-תאי

מיץ מ-2 לימונים

1 כף רוטב סויה בהירה

1 כפית רוטב הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי (לא חובה)

להגשה:

2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות במים רותחים במשך 2-1 דקות או לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים.

2 מערבבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת עלי גדול (אם יש) או בידיים לאיחוד טעמים. מוסיפים את האטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.

* גיוונים: ל"סביצ'ה" תאילנדית - מוסיפים לפני ההגשה 200 גרם פילה דג ים טרי קצוץ גס ומערבבים. לגרסה רעננה וירוקה במיוחד מוסיפים גם עלי כוסברה ובזיליקום קרועים גס ומועכים יחד עם חומרי הסלט.

השתתפו בפעילות שלנו, ותוכלו לזכות בפרס מפנק

>> עוד מתכונים אסייתיים שווים

>> מתכונים לראש השנה