אורלי, אמא של עתי
"אם הייתי צריכה להכין אוכל לכולם – כנראה הייתי מתאבדת. וברצינות, עתי נורא אוהב המבורגר תוצרת בית: אני לוקחת בשר טחון נקי, מוסיפה לו שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור, מלח ולימון. מטגנת. את הקציצה (300 גרם) אני שמה לו בלחמנייה עם רטבים (קטשופ, מיונז, אלף האיים), בצל מטוגן, עגבניות, חסה, בצל חי ואננס מטוגן. הוא מת על זה.
"עוד דבר שהוא נורא אוהב זה מטבל יום שבת: מערבבים שמנת של פעם עם שום כתוש, שמן זית, לימון סחוט, קליפת לימון מגורדת, עשבים ירוקים כמו פטרוזיליה ושמיר ותבלינים (כמון, קצת פלפל אדום חריף, מלח, פלפל שחור). וזהו".
>> רוצים גם המבורגר ביתי? קבלו מתכון
שירן, אחות של ג'קי
"ג'קי הכי מתגעגע למקרוני ולשניצל של אמא. הוא רגיל מגיל צעיר, כל שישי אחרי שהיה חוזר מהים, וגם בשבת, הוא היה בא לאמא לאכול את זה. היא הייתה מכינה לו את זה עם חומוס ופיתה בצד, זה האוכל הביתי שהוא הכי אוהב".
נירה, אמא של נופר
"הייתי מכינה חורשט סבזי, שזה מרק פרסי עם כדורי בשר והמון עשבים. נופר מתה על זה, זאת המנה שהיא הכי אוהבת. לקינוח הייתי מכינה עוגת טירמיסו, או עוגת תפוזים רטובה שנופר מאוד אוהבת".
>> הנה מתכון לטירמיסו
>> והנה עוגת תפוזים
עליזה, אמא של אלעד
"אני לא מבשלת, אפילו אין לי תנור בבית. אבל אלעד מאוד אוהב את האוכל של סבתא – חביתת ירק, מוקפץ, מג'דרה, מרק עדשים, גולש".
>> זוכרים את כריך חביתת הירק של מוריה?
אורלי, אמא של יואב
"יואב מאוד אוהב מרק עוף עם כופתאות והרבה בשר. אם הייתי נבחרת לבשל לכולם בטוח הייתי מכינה משהו בשרי".
חגית, חברה של פרידה
"האוכל שפרידה הכי אוהבת זה אוכל מהמסעדה שלה – חצילים בטחינה, אורז וחזה עוף, סלט, צלי עוף בתנור".
נעמה, חברה של ליאם
"האמת היא שליאם היא לא ממש אכלנית. מה שהיא בכל זאת אוהבת זה בצקים ושוקולד. חוץ מזה אין משהו מיוחד, היא אוכלת הכל".
>> לחמניות מתוקות עם שוקולד, בילט אין
רותם, חברה של לי עוז
"לי עוז הוא ילד של ממתקים, שניצל ושוקולד".
יוני, בן דוד של ליהיא
"ליהיא הכי אוהבת את הקוסקוס של אמא שלה, הגפילטע פיש של סבתא שלה וחמין של דודה לאה".
>> את החמין של פרידה אתם מכירים?
יריב, בעלה של דנה
"הכי היא אוהבת את החריימה של אמא שלי, עוף בגריל עם תפוחי אדמה שאני מכין, וכמובן את כל מה שהיא בעצמה מבשלת".
הילה, אחות של עמיר
"עמיר הכי אוהב מרק דבק, שזה פטריות עם גריסים, כנפיים ברוטב צ'ילי, עוף ממולא וסופגניות".