לכל עונה יש את הקוקטיילים שלה, והחורף מתהדר בכאלה שווים במיוחד: מסתם קפה מחוזק, דרך יין חם ועד מלבי אלכוהולי מתקתק ומקסים. את כל הקוקטיילים שלהלן אפשר להכין בקלות בבית (הם אמנם דורשים הצטיידות בכמה משקאות, אבל אלו ילוו אתכם נאמנה במהלך החורף כולו), וכולם יגרמו לכם לאהוב את הגשם, את החורף, ובכלל את החיים.
חוק חשוב לפני שמתחילים: קוקטיילים חמים לא יכולים להיות חמים מדי, אחרת האלכוהול פשוט יתאדה מהם. לכן כדאי להקפיד שהמשקאות לא יגיעו לרתיחה בשום שלב.
החמישייה הפותחת
פונץ' חם
פתרון חורפי מצוין ונפוץ, הדורש מעט מאוד השקעה
(2 מנות)
4-5 כפיות סוכר חום
קורט קינמון
קורט ציפורן
½ כוס רום
קליפה מחצי תפוז
¼ כוס מים כמעט רותחים
מערבבים בקנקן את כל החומרים – וזהו.
יין חם
מכינים את המשקה מבקבוק שלם, ומחממים מחדש לפי הצורך
(8 מנות)
בקבוק יין אדום
תפוז קלוף וחתוך דק
6 כפיות סוכר
6 מקלות ציפורן
2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
שוט ליקר קירסאו
שוט ברנדי
רבע כפית אגוז מוסקט
מחממים מעל להבה נמוכה את היין עם התפוז, הסוכר והציפורן, ומביאים עד כמעט רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את המים, הקירסאו, הברנדי ואגוז המוסקט. מערבבים, ומוזגים לכוסות.
סאקה חם עם טוויסט של תפוז
סאקה חם בחורף הוא עוד המצאה יפנית גאונית. הסאקה הוא יין אורז יבש וארומטי, תכונות שרק מתעצמות עם החימום. הסאקה החם מעולה כמו שהוא, ללא כל תוספת, אבל ההצעה הבאה מוסיפה לו עניין וטעם ומרככת מעט את האפקט האלכוהולי החזק שלו.
סאקה
קליפת תפוז דקה, ארוכה ושטופה
כפית-שתיים סוכר
מניחים את הסאקי מעל בן מארי (מעבירים אותו לסיר קטן ומניחים מעל סיר גדול יותר המלא במים רותחים). מוסיפים לסאקי את קליפת התפוז (מנוקה מכל החלק הלבן) והסוכר. מחממים עד שהסוכר נמס. הקליפה משחררת טעמים וניחוחות לסאקי, והופכת אותו למשקה קצת פחות יפני, אבל מאוד מאוד טעים.
מלבי חם מחוזק בליקר קוקוס
הוספת הליקר לא משנה בהרבה את הטעם המוכר, אבל הופכת את המלבי לקוקטייל חורפי סמיך ומיוחד
(3-4 מנות)
½ כוס קורנפלור
1/3 1 כוסות חלב
2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
¼ כוס סוכר
2 טיפות מי זהר או מי ורדים
¼ כוס ליקר קוקוס
מחממים את החלב מעל להבה נמוכה, ובינתיים ממיסים את הקורנפלור בחלק מהמים: מניחים את הקורנפלור בקערה ומוסיפים בהדרגתיות ותוך כדי בחישה מים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את העיסה בהדרגתיות ותוך כדי בחישה לחלב החם, מוסיפים את יתרת המים (אם נותרו) ומרתיחים. מסירים מהאש, מוסיפים את מי זהר או מי הורדים, בוחשים ומוסיפים את ליקר הקוקוס.