שוט קפה וגראפה (צילום: מיכל לנרט, גלובס)
שוט קפה וגראפה. שנייה וזה מוכן|צילום: מיכל לנרט, גלובס
שוט קפה וגראפה

חומרים (ל-4 מנות):
80 מיליליטר גראפה
240 מיליליטר אספרסו קר
40 מיליליטר סירופ סוכר (אפשר לקנות מוכן; אפשר גם להכין בבית: מערבבים 2 כוסות סוכר בכוס מים רותחים, עד להמסת הסוכר, כך שבפועל בכל כפית מי סוכר יש כמעט 2 כפיות סוכר מומס)
1/4 ליטר חלב

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הגראפה עם 3/4 מכמות האספרסו ותרכיז הסוכר.

2. מקציפים חצי מכמות החלב עם שארית הקפה, ומוזגים לכוס בעדינות בעזרת כפית ארוכת ידית, כדי שהשכבות לא יתערבבו.

3. מקציפים את יתרת החלב במיקסר ידני, ויוצקים בזהירות כשכבה אחרונה. בוזקים אבקת קקאו מעל.

קפה רום וליים (צילום: מיכל לנרט)
קפה רום וליים. נשמע משונה? כלל וכלל לא|צילום: מיכל לנרט

קפה וודקה-וניל

חומרים (ל-4 מנות):
4 מקלות וניל
60 מיליליטר וודקה
1 ליטר חלב
1 ליטר קפה קר

אופן ההכנה:

1. חוצים את מקל הווניל לאורך, מגרדים ומוציאים את הגרגירים.

2. מחממים את מקל הווניל ואת הגרגרים עם החלב, ומקציפים במיקסר ידני.

3. מוציאים את הגרגירים, מוזגים את הקפה ל-4 כוסות ומקשטים במקלות וניל.

קפה רום וליים

חומרים (ל-4 מנות):
3/4 ליטר קפה פילטר חזק קר
2 כפות סירופ סוכר
80 מיליליטר רום לבן
4 כפיות מיץ ליים (עדיף סחוט טרי)
12 קוביות קרח
קצפת מחצי כוס שמנת להקצפה 42%
2 פרוסות לימון
עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את הקפה, הסוכר, הרום ואת מיץ הליים.

2. מערבלים בבלנדר עם הקרח עד לקבלת משקה בטקסטורה של ברד, ומוזגים במהירות לכוסות.

3. בעזרת כף מציפים בעדינות כיפת קצפת ומקשטים בעלי נענע.

_OBJ
>> איך מכינים את האייסקפה של האספרסו בר?