קבלו מתכון למוס שוקולד קלאסי - עשיר, חלק ומקסים. אז במה הוא שונה מכל מוס אחר? או - פה יש לנו תיבול מפתיע של צ'ילי ותוספת קטנה ונעימה של ברנדי, שעושים את כל ההבדל.
מוס שוקולד מחוזק
המרכיבים (6 מנות):
350 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
2-3 כפות חלב
30 גרם חמאה בקוביות קטנות
1/8 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
6 ביצים גודל L, מופרדות
100 גרם אבקת סוכר
מעט ברנדי
קפילה מגוררת מרבע תפוז
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו (בזהירות, בפולסים של 20 שניות) ומערבבים למסה חלקה.
2. מוסיפים את החמאה והצ'ילי ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה.
3. מקציפים את החלמונים והסוכר, ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט. מערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ו"עומד". מקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
5. יוצקים לקעריות הגשה מעט ברנדי, ולתוכו מפזרים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום). בזהירות מניחים מהמוס בקעריות, ומעבירים למקרר לשעה.
6. מגישים עם מעט קצפת ו/או שבבי שקדים מושחמים.