אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

עוגיות שקדים מדהימות

מתכון פשוט וקל של ארז קומרובסקי לעוגיות שקדים וחמאה, שפשוט מושלמות עם כוס תה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 02/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם חמאה

100 גרם סוכר דמררה

2 כוסות קמח (רצוי קמח עוגיות של שטיבל)

200 גרם שקדים קלויים טחונים דק

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השקדים ואת הקמח, וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד.

2 מניחים בקערה, מכסים בניילון ומשהים במקרר כשעתיים.

3 קורצים מהבצק כדורים קטנים ומגלגלים אותם בתוך אבקת הסוכר. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-7 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר ובוזקים שוב אבקת סוכר בנדיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?