אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת שקדים ולימון

שקדים טחונים בתוך העוגה, שקדים קלויים פריכים מעל העוגה, וקליפות לימון לקישוט. בחושה פשוטה ומושלמת

בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן | פורסם 04/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת

200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

3 ביצים

קליפה מגוררת ומיץ מלימון גדול

2 כפיות תמצית וניל משובחת

100 גרם שקדים טחונים

2 כוסות קמח, מנופה

כוס (190 מ"ל) ריוויון

1 שקית אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

לסירופ

1 כוס מים

1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 4 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, את תמצית הווניל והשקדים הטחונים.

2 מוסיפים לסירוגין את הקמח והריוויון. מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 3 דקות רק עד שכל החומרים מתאחדים.

3 יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

4 בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות ומסירים מהאש.

5 לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט ומניחים על רשת. בעוד העוגה חמה, מברישים אותה בסירופ כמה פעמים. זורים מעל את השקדים הקלויים ואפשר לקשט עם קליפות הלימון. מצננים על רשת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?