אוכל
צילום׃ istockphoto

קרואסון שקדים

תקועים עם קרואסון מאתמול? כך תשדרגו אותו למאפה מפנק עם קרם שקדים מתוק וקטיפתי

אורי שפט ורינת צדוק | מאפיית לחמים | פורסם 18/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 יחידות קרואסון חמאה

סירופ סוכר - מביאים לרתיחה 500 גרם סוכר (2 כוסות) ו-1000 מ"ל מים (4 כוסות)

100 גרם שקד פרוס מולבן

לקרם שקדים

175 גרם חמאה קרה

175 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)

175 גרם שקד טחון

175 גרם ביצים (3 ביצים גדולות)

50 גרם קמח (3 כפות גדושות)

25 מ"ל רום לבן (3 כפות)

אופן ההכנה:

1 בעזרת וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שקד טחון ומערבבים.

2 מוסיפים את הביצים בהדרגתיות, מערבבים עד להיטמעות הביצים במסה. עוצרים את המיקסר, מגרדים את הקרם מהדפנות.

3 מוסיפים קמח, מערבבים עד להומוגניות. מוסיפים רום בהדרגה עד שנטמע במסה.

4 מחממים תנור ל-175 מעלות.

5 פותחים כל קרואסון לאורכו בעזרת סכין מסור (סכין לחם). טובלים כל קרואסון בסירופ סוכר וסוחטים מעט. ממלאים כל קרואסון בעזרת שק זילוף בקרם שקדים (או 2 כפות גדושות). סוגרים את הקרואסון, ומזלפים מעליו מעט קרם שקדים. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל קרואסון.

6 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-15-20 דקות. מצננים ובוזקים מעל כל קרואסון אבקת סוכר.

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?