קרואסון שקדים
תקועים עם קרואסון מאתמול? כך תשדרגו אותו למאפה מפנק עם קרם שקדים מתוק וקטיפתי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
6 יחידות קרואסון חמאה
סירופ סוכר - מביאים לרתיחה 500 גרם סוכר (2 כוסות) ו-1000 מ"ל מים (4 כוסות)
100 גרם שקד פרוס מולבן
לקרם שקדים
175 גרם חמאה קרה
175 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)
175 גרם שקד טחון
175 גרם ביצים (3 ביצים גדולות)
50 גרם קמח (3 כפות גדושות)
25 מ"ל רום לבן (3 כפות)
אופן ההכנה:
1 בעזרת וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שקד טחון ומערבבים.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגתיות, מערבבים עד להיטמעות הביצים במסה. עוצרים את המיקסר, מגרדים את הקרם מהדפנות.
3 מוסיפים קמח, מערבבים עד להומוגניות. מוסיפים רום בהדרגה עד שנטמע במסה.
4 מחממים תנור ל-175 מעלות.
5 פותחים כל קרואסון לאורכו בעזרת סכין מסור (סכין לחם). טובלים כל קרואסון בסירופ סוכר וסוחטים מעט. ממלאים כל קרואסון בעזרת שק זילוף בקרם שקדים (או 2 כפות גדושות). סוגרים את הקרואסון, ומזלפים מעליו מעט קרם שקדים. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל קרואסון.
6 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-15-20 דקות. מצננים ובוזקים מעל כל קרואסון אבקת סוכר.