אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

טארט בננות וקרם שקדים

קינומ מהיר ומרשים של בצק עלים פריך בציפוי מפנק של בננות ובזיגוג קרמי מתוק

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 24/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):


4 בננות בשלות חתוכות לטבעות של 2 ס"מ
עלה של בצק עלים בגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ
2 כפות אבקת סוכר

לקרם שקדים

100 גרם שקדים טחונים דק
50 גרם סוכר דק
2 חלבונים
1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

1 מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל-4 חתיכות זהות בגודלן. ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט.

2 דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.

3 להכנת קרם השקדים: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר.

4 מחממים תנור ל-220 מעלות.

5 מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.

6 מומלץ להגיש עם גלידה או סורבה בטעם אהוב.