צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
טארט בננות וקרם שקדים
קינומ מהיר ומרשים של בצק עלים פריך בציפוי מפנק של בננות ובזיגוג קרמי מתוק
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 24/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 בננות בשלות חתוכות לטבעות של 2 ס"מ
עלה של בצק עלים בגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ
2 כפות אבקת סוכר
לקרם שקדים
100 גרם שקדים טחונים דק
50 גרם סוכר דק
2 חלבונים
1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
1 מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל-4 חתיכות זהות בגודלן. ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט.
2 דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.
3 להכנת קרם השקדים: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר.
4 מחממים תנור ל-220 מעלות.
5 מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.
6 מומלץ להגיש עם גלידה או סורבה בטעם אהוב.