שקדים זה משמין. 578 קלוריות ל-100 גרם, אם אתם מתעקשים (בערך 7 קלורית לשקד). אז למה אנחנו בכל זאת מפצירים בכם להוסיף אותם לתפריט היומי? כי מסתבר שקלוריות זה לא הכל בחיים, ויותר ויותר מחקרים מראים שהתרומה של השקדים לבריאות שלנו לא תסולא בפז. אז מה יש שם בפנים?
1.סיבים תזונתיים. לא נתחיל להסביר לכם מה זה סיבים עכשיו. כלומר, אנחנו יכולים, אבל זה יכלול הרבה מילים כמו "רב סוכרים" ו"אנזימי עיכול". אז נחסוך לכולנו ורק נספר לכם למה סיבים תזונתיים זה טוב. דבר ראשון, הם עוזרים לנו להגיע לשובע – במהירות ולאורך זמן. בנוסף, הם עוזרים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, על כל המשתמע מכך, וגם יכולים להפחית את רמת הכולסטרול בדם. יש גם כאלה שטוענים שסיבים יכולים לעזור במניעת סרטן המעי הגס.
2.חלבון. החלבון מספק את הצורך של הגוף בחומצות אמינו, והוא חיוני לבנייה ושימור של הגוף, ובעיקר של השרירים. צריכת החלבון נותנת לגוף אנרגיה ותחושת רעננות, ולכן טוב לשלב אותו בארוחת הבוקר. בעוד שההמלצה היומית היא לצרוך 0.8 גרם חלבון ליום לכל קילוגרם במשקל הגוף, 100 גרם שקדים יספקו לכם 18.5 גרם חלבון, שזה יפה (מה שכן, מדובר בחלבון שאינו מלא, כך שאינו יכול להוות תחליף לבשר).
3.נוגדי חמצון (ויטמין E ואחרים). הצירוף "נוגדי חמצון" הוא משהו שצריך להיחקק לכם טוב טוב במודעות. למה? כי הם מונעים מחלות, פשוט ככה – בעיקר בחלקים מועדים לחמצון כמו הלב וכלי הדם, העור והמוח. מחקרים הוכיחו שצריכה מאוזנת של שקדים מובילה לעלייה ברמות הוויטמין E בדם, וירידה ברמות הכולסטרול הרע מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב. מבחינת כמות – חופן אחד של שקדים יספק לכם חצי מכמות הוויטמין E המומלצת ליום.
5.חומצות שומן בלתי רוויות. נכון, שקדים הם דבר שמן (יותר מ-50 אחוז שומן!), אבל חשוב לדעת שיש שומן ויש שומן. השקדים עשירים במה שנקרא "חומצת שומן חב"ר" (חד בלתי רוויה), שדווקא מועילה לאיזון השומנים בדם וחשובה לבריאות הלב. זוהי אותה חומצת שומן המצויה בשמן זית, ועשויה לתרום לירידה בכולסטרול הרע ולהפחית את הסיכון ללקות במחלות לב. בואו נגיד את זה ככה – אם אפילו ה-FDA הכריז ששקדים טובים לכם ללב, באמת שאין לנו מה להוסיף.
אז מה עם הדיאטה, אתם שואלים? אנחנו אומרים – אל תדאגו. ראשית, סמכו על הסיבים התזונתיים שבשקדים שיזרזו את תחושת השובע שלכם ויגרמו לכם לזלול פחות, ושנית – תסתכלו רגע לצדדים. מבין שלל האגוזים, השקדים הם דווקא בעלי הערך הקלורי הנמוך ביותר.