אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

קיצ'רי מפוצץ בריאות

לא נעים לומר, אבל הסיבות שאנחנו אוהבים את הקיצ'רי הזה הן בדיוק המקומות שבהם הוא מאתגר את המסורת: במקום אורז רגיל יש בו בסמטי מלא, ואת הטעם משדרגים בכיף גם כרישה ופלפל חריף. תנסו, מה יכול לקרות

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 23/04/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי כוס עדשים אדומות

כוס וחצי אורז בסמטי מלא

1 כוס כרישה גדולה

1 בצל גדול

1 פלפל חריף

רבע כוס שמן זית

1 כף כמון

1 כף פפריקה

1 כף מלח

1 כפית כורכום

2 עגבניות

3 כוסות מים רותחים

להגשה:

1 כוס יוגורט

3 כפות טחינה גולמית

מעט מלח

3 כפות עלי נענע קצוצים

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הכרישה, הבצל והפלפל החריף ומטגנים בסיר רחב (רצוי סוטאז') כ-3 דקות. מוסיפים את האורז והעדשים ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.

2 מוסיפים את התבלינים היבשים. מרסקים את העגבניות ומוסיפים גם אותן. מערבבים ומוסיפים מים רותחים. מערבבים שוב ומנמיכים את הלהבה.

3 מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, מכבים את האש ומשאירים סגור כ-5 דקות נוספות. לפני ההגשה מערבבים שוב.

4 להגשה: מערבבים את היוגורט, הטחינה, המלח והנענע. מגישים את הקיצ'רי עם הטחינה ועם כוסברה קצוצה.