צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
קיצ'רי מפוצץ בריאות
לא נעים לומר, אבל הסיבות שאנחנו אוהבים את הקיצ'רי הזה הן בדיוק המקומות שבהם הוא מאתגר את המסורת: במקום אורז רגיל יש בו בסמטי מלא, ואת הטעם משדרגים בכיף גם כרישה ופלפל חריף. תנסו, מה יכול לקרות
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 23/04/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
חצי כוס עדשים אדומות
כוס וחצי אורז בסמטי מלא
1 כוס כרישה גדולה
1 בצל גדול
1 פלפל חריף
רבע כוס שמן זית
1 כף כמון
1 כף פפריקה
1 כף מלח
1 כפית כורכום
2 עגבניות
3 כוסות מים רותחים
להגשה:
1 כוס יוגורט
3 כפות טחינה גולמית
מעט מלח
3 כפות עלי נענע קצוצים
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הכרישה, הבצל והפלפל החריף ומטגנים בסיר רחב (רצוי סוטאז') כ-3 דקות. מוסיפים את האורז והעדשים ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את התבלינים היבשים. מרסקים את העגבניות ומוסיפים גם אותן. מערבבים ומוסיפים מים רותחים. מערבבים שוב ומנמיכים את הלהבה.
3 מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, מכבים את האש ומשאירים סגור כ-5 דקות נוספות. לפני ההגשה מערבבים שוב.
4 להגשה: מערבבים את היוגורט, הטחינה, המלח והנענע. מגישים את הקיצ'רי עם הטחינה ועם כוסברה קצוצה.