צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
סלט קינואה אדומה עם סלמון צרוב
פחות מחצי שעה ייקח לכם להכין את המנה המפנקת הזו - שיכולה לעבוד מעולה בליל הסדר, אבל גם בימים שאחריו - רק אל תספרו את זה לאורחים שלכם, שהולכים להביט בכם בעיניים נוצצות ומעריצות
אבנר לסקין | mako אוכל
| פורסם 21/04/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
800 גרם פילה סלמון, חתוך ל-4 למנות שוות
מעט מאוד שמן, לטיגון
לסלט:
400 גרם קינואה אדומה, מבושלת בהרבה מים (כמו פסטה), שטופה ומסוננת
1 שומר, עם העלים, קצוץ דק
2 גזרים, מגוררים בפומפייה
3 עגבניות, קצוצות דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כף כוסברה קצוצה
1 כפית צ'ילי אדום קצוץ
מיץ משני לימונים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, מערבבים היטב ונותנים לסלט לעמוד כמה דקות כדי שכל הטעמים ייספגו היטב.
2 מחממים מחבת גדולה, משומנת קלות, ומטגנים את פרוסות הסלמון עד להזהבה משני הצדדים (קודם הצד של העור).
3 מחלקים את הסלט בין צלחות הגשה, מניחים בכל צלחת פרוסת סלמון צרובה, ומגישים מיד.
אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.