אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

סינייה עדשים, חצילים וטחינה

אבנר לסקין שוב דואג להפוך לכם את סוף השבוע למיוחד, הפעם עם מתכון לסינייה קצת אחרת. מה שונה אתם שואלים את עצמכם? ובכן, יש כאן סוד קטן שנקרא תערובת תבלינים פילדלפיה

אבנר לסקין | mako אוכל | פורסם 14/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

400 גרם בשר טחון

1 כפית תערובת תבלין פילדלפיה

קורט מלח

4 חצילים, קלויים על להבה פתוחה ומקולפים

200 גרם עדשים שחורות (מבושלות בהרבה מים - כמו פסטה)

חצי כוס טחינה גולמית, מעורבבת עם כוס מים קרים, כפית מלח וכף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-230 מעלות.

2 מחממים מחבת בעל תחתית כבדה, ומטגנים את הבשר הטחון עם תערובת הפילדלפיה ומעט מלח.

3 מסדרים את החצילים הקלויים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים מעליהם את העדשים, ומעליהם את הבשר הטחון.

4 יוצקים את הטחינה מעל להכול, ומכניסים לתנור למשך 8-9 דקות, עד שהמרקם העליון של הטחינה חום וזהוב. מוציאים, ומגישים מיד.

 

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב. 

>> בשבת שעברה אכלנו לוקוס, אבל לא סתם לוקוס

>> בואו לאפות איתנו קצת