קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט
נוף מכינה לנו מנה לשבת: קישואים ממולאים בבורגול מתובל, אפויים עד להשחמה ומבושלים בתוך מרק יוגורט סמיך וטוב. מנה צמחונית וחלבית נהדרת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
15 קישואים קטנים
2 תפוחי אדמה
כוס בורגול גס
כפית בהרט
כפית מחוקה מלח
רבע כפית פלפל שחור
ליטר וחצי יוגורט
600 מ"ל מים
2 כפות גדושות קמח
3 שיני שום, כתושות
כפית נענע יבשה
שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים מעט את הבורגול. מוסיפים כוס מים, מתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהמים נספגים בבורגול (כחמש דקות). מורידים מהאש ומניחים בקערה על מנת שהבורגול יתקרר.
2 מרוקנים את הקישואים (אפשר להשתמש בקישואן או בכלי שבערבית נקרא "מוקחאף" או "מואאחאף"). ממלאים את הקישואים המרוקנים בתערובת הבורגול עד 3/4 גובה, כלומר משאירים רבע מהקישוא ריק.
3 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות שבעזרתן סוגרים את הפתח של הקישוא (על מנת שהבורגול לא יצא בבישול החוצה לתוך הרוטב).
4 מורחים בעזרת הידיים את הקישואים בשכבה נדיבה של שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220. אופים עד שצד אחד של הקישואים משחים, הופכים וממשיכים להשחים גם את הצד השני - זה תהליך קצר, 5 דקות בסך לשני הצדדים ביחד.
5 מנחים בסיר עם תחתית עבה את היוגורט, המים והקמח, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שכל הקמח נבלע ואין גושים. עושים זאת כשהאש מכובה.
6 מדליקים את האש על גבוה, ומערבבים כל הזמן (אסור לעזוב אחרת היוגורט יתפרק), עד שהמרק מבעבע ומגיע לרתיחה. מנמיכים את האש ומכניסים את הקישואים פנימה, מבשלים את הקישואים (ללא מכסה) כחצי שעה. מתבלים את המרק בעוד קצת מלח, שום חי וכתוש ובנענע יבשה. מגישים חם.