אוכל
צילום׃ בן יוסטר, מעדניית יוחנן

עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי

אל תיתנו לכותרת להלחיץ אתכם, מדובר במתכון ידידותי ביותר של מעדניית יוחנן, למנה נהדרת שתהפוך אוטומטית ללהיט ותזכה לים של מחמאות. הסוד הוא במילוי מקורי ומפנק, ובטריק קטן וחכם של זיגוג מוצלח במיוחד

יוחנן ברנשטיין | יוחנן, חנות אוכל גורמה | פורסם 10/03/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון מיועד לעוף קטן, במשקל של בערך קילו, שמתאים ל-2-4 סועדים. אפשר להשתמש בעופות גדולים יותר, אבל הם יצטרכו יותר זמן בתנור. אם מכינים סעודה ליותר מארבעה סועדים - עדיף להכין שני עופות קטנים.

 

כדי לקבל עור פריך ויפה חשוב להפריד בין העור לבשר. השיטה לעשות זאת היא בעזרת האצבעות – בידיים עם מעט שמן מכניסים את האצבעות בין העור לבשר ומפרידים ביניהם בעדינות, כדי לא לקרוע את העור. אני מערבב שמן זית עם תימין טרי קצוץ וחצי כפית פלפל שחור גרוס ומורח את העופות מתחת ומעל העור.

 

עניין אחרון: העופות הכשרים עוברים תהליך המלחה לצורך ההכשרה, ולכן הם צריכים מעט מאוד מלח אם בכלל (אני ויתרתי עליו במתכון).

 

מרכיבים (4 מנות):

עוף טרי קטן

רבע כוס שמן זית

כפית תימין טרי קצוץ (עלים בלבד)

חצי כפית פלפל שחור גרוס

לזיגוג:

1 כוס סוכר לבן

5 כפות מים

כף מחוקה רסק עגבניות

200 גרם עגבניות שרי

למילוי (לעוף אחד):

1 כוס אורז לבן מבושל דחוס

כף וחצי אוכמניות מיובשות (להשיג בחנויות התבלינים)

3 כפות צימוקים

50 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ לקוביות

בצל אחד גדול, קצוץ ומטוגן להזהבה

חצי כפית תימין טרי קצוץ (רק העלים)

אופן ההכנה:

1 מתחילים בזיגוג (אפשר להכין אותו יום קודם): בסיר קטן עם תחתית עבה שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.

2 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים גם את עגבניות השרי, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות.

3 מוציאים בעדינות 4 עגבניות שלמות ויפות מהסיר ומניחים בצד לקישוט בהגשה. מסירים את נוזל הזיגוג מהאש ומעבירים דרך מסננת (ממש מועכים את העגבניות דרך המסננת, כדי להוציא כמה שיותר מהתוכן שלהן לזיגוג). 

4 שוטפים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ ומנגבים בנייר מגבת.

5 מערבבים את שמן הזית עם התימין הקצוץ והפלפל השחור. מעסים את העוף היטב בתערובת, גם מתחת לעור.

6 מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את חלל הבטן של העוף.

7 קושרים את הרגליים בהצלבה בעזרת חוט קשירה לבשר (אפשר להשתמש גם בקיסמי שיניים, רק אל תשכחו להוציאם בהגשה).

8 מחממים תנור ל-170 מעלות.

9 מושחים את העוף בסירופ עגבניות השרי בעזרת מברשת אפייה, ומכניסים לתנור.

10 מורחים את העוף בסירופ העגבניות כל 10 דקות. לאחר שעה, כשהעוף מושחם ואפוי, מוציאים מהתנור. 

 11 לפני ההגשה מורחים עוד שכבה של זיגוג. מגישים עם העגבניות ששמרנו לקישוט וכמה ענפי תימין.  

 

* המתכון נשלח אליכם באהבה על ידי שף יוחנן ברנשטיין מחנות האוכל יוחנן - חנות אוכל ביתי שאנשים יכולים לקנות בה אוכל גורמה ולאכול בבית. יוחנן ישמח לשמוע איך יצא המתכון ולקבל פידבק והצעות לשיפור.

 
>> בשבוע שעבר הכנו ניוקי מאורז!
>> איפה קונים את אוזני ההמן הכי טעימות השנה?