אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל עוף ושעועית בובס

השף אבי ביטון מביא לכם מתכון איטלקי לכל המשפחה, שמשלב פרגיות, שעועית ענקית, עגבניות ותבלינים, שהולך לככב על שולחן השבת שלכם

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 07/08/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

מרכיבים:

1/2 1 כוסות שעועית בובס, מושרת במים למשך הלילה

4 כפות שמן קנולה

600 גרם פרגיות

2 בצלים גדולים פרוסים דק

6 עגבניות קצוצות

10 שיני שום

צרור בזיליקום קצוץ

כפית אורגנו יבש

2 ענפי תימין

כף שטוחה פפריקה מתוקה

פלפלון צ'ילי חריף, קצוץ או חתוך לפרוסות

כוס יין אדום

כוס מים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את שעועית הבובס כשעה עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד.

2 יוצקים את השמן בסיר רחב. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.

3 שמים את כל הירקות במחבת, מטגנים כחמש דקות, מוסיפים את שאר התבלינים והנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי קרצוף תחתית הסיר בכף עץ.

4 מוסיפים את השעועית והפרגיות ומבשלים כ-30 דקות.

* מגישים עם אורז לבן, פסטה, או לחם איכותי.

>> בשבוע שעבר הכנו קובה סולת וסלק בטעם חמוץ מתוק
>> 400 קלוריות למנה: אורז מלא עם סלק