אוכל
צילום׃ אורי שביט, mako אוכל

חמין טבעוני

מי אמר שחייבים בשר כדי להכין חמין תקני? קבלו את החמין הטבעוני של אורי שביט שמלא בקטניות, ירקות, תבלינים וטעם, ובעיקר - לא חסר בו כלום. אז תכינו לשבת?

אורי שביט | mako אוכל | פורסם 15/01/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6-8 מנות:

2 כוסות (300 גרם) שעועית בובעס / לימה, מושרית ללילה

2 כוסות (400 גרם) אפונה יבשה, מושרית ללילה

1 כוס אורז ארוך מלא

1 דלורית קטנה, קלופה ופרוסה לפרוסות עבות

2 בטטות, קלופות ופרוסות גס

1/2 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים

1 בצל סגול, פרוס גס

4 שיני שום, מעוכות

חופן צימוקים

שמן זית

2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר

1 כף רכז רימונים

חופן עלי תמין טריים

3 עלי דפנה

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית קינמון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1  מחממים שמן זית בסיר כבד, שמתאים גם לתנור. מטגנים את פרוסות הבצל ושיני השום מעל להבה גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את הצימוקים, הסילאן ורכז הרימונים ומערבבים היטב 1-2 דקות נוספות.

2 מוסיפים לסיר את פרוסות הדלורית, פרוסות הבטטה, פרחי הכרובית, עלי הדפנה והתימין ומערבבים-מטגנים במשך 5 דקות נוספות.

3 בינתיים, מחממים תנור לחום 100 מעלות.

4 מסננים ושוטפים את השעועית והאפונה ושוטפים את האורז המלא. מניחים זה לצד זה מעל הירקות שבסיר ומתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, קינמון, מלח ופלפל. יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה.

5 מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם למשך לפחות 8 שעות.

לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר.

>> כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע הקרוב
>> חדש באגן הירכיים: הדיאטה הנורדית מאיימת לכבוש את אירופה