חמין טבעוני
מי אמר שחייבים בשר כדי להכין חמין תקני? קבלו את החמין הטבעוני של אורי שביט שמלא בקטניות, ירקות, תבלינים וטעם, ובעיקר - לא חסר בו כלום. אז תכינו לשבת?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-6-8 מנות:
2 כוסות (300 גרם) שעועית בובעס / לימה, מושרית ללילה
2 כוסות (400 גרם) אפונה יבשה, מושרית ללילה
1 כוס אורז ארוך מלא
1 דלורית קטנה, קלופה ופרוסה לפרוסות עבות
2 בטטות, קלופות ופרוסות גס
1/2 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים
1 בצל סגול, פרוס גס
4 שיני שום, מעוכות
חופן צימוקים
שמן זית
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
1 כף רכז רימונים
חופן עלי תמין טריים
3 עלי דפנה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר כבד, שמתאים גם לתנור. מטגנים את פרוסות הבצל ושיני השום מעל להבה גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את הצימוקים, הסילאן ורכז הרימונים ומערבבים היטב 1-2 דקות נוספות.
2 מוסיפים לסיר את פרוסות הדלורית, פרוסות הבטטה, פרחי הכרובית, עלי הדפנה והתימין ומערבבים-מטגנים במשך 5 דקות נוספות.
3 בינתיים, מחממים תנור לחום 100 מעלות.
4 מסננים ושוטפים את השעועית והאפונה ושוטפים את האורז המלא. מניחים זה לצד זה מעל הירקות שבסיר ומתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, קינמון, מלח ופלפל. יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה.
5 מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם למשך לפחות 8 שעות.
לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר.