אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול

אוהבים ממולאים? תנו לאבי ביטון ללמד אתכם איך עושים את זה הכי טוב שיש: מהבשר והאורז שבמילוי ועד הרוטב, שעושה פה עבודה מופלאה

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 24/01/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 290 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

6 בצלים גדולים

למילוי:

500 גרם בשר עגל טחון

שלושת רבעי כוס אורז עגול

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

1 בצל גדול

5 כפות שמן זית

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

5 כפות סירופ רימונים

4 כפות מיץ לימון

כפית פפריקה מתוקה

כפית נענע יבשה

1 עלה דפנה

מלח

פלפל שחור

3 כוסות מים

5 שיני שום, פרוסות דק

אופן ההכנה:

1 המילוי: קוצצים את הבצל דק ומערבבים יחד את חומרי המילוי.

2 יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים, ומעבירים אותם לסיר עם מי מלח לבישול של כ-20 דקות (אחרי רתיחה).

3 מוציאים את הבצלים, מסננים ומניחים לצינון קצר. מפרידים לעלים.

4 מחממים תנור ל-150 מעלות.

5 ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מסדרים את הבצלים הממולאים בשכבה אחת בכלי עגול.

6 מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים לתבנית של הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי-שעתיים.