צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול
אוהבים ממולאים? תנו לאבי ביטון ללמד אתכם איך עושים את זה הכי טוב שיש: מהבשר והאורז שבמילוי ועד הרוטב, שעושה פה עבודה מופלאה
אבי ביטון | mako אוכל
| פורסם 24/01/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
6 בצלים גדולים
למילוי:
500 גרם בשר עגל טחון
שלושת רבעי כוס אורז עגול
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול
5 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
5 כפות סירופ רימונים
4 כפות מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
כפית נענע יבשה
1 עלה דפנה
מלח
פלפל שחור
3 כוסות מים
5 שיני שום, פרוסות דק
אופן ההכנה:
1 המילוי: קוצצים את הבצל דק ומערבבים יחד את חומרי המילוי.
2 יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים, ומעבירים אותם לסיר עם מי מלח לבישול של כ-20 דקות (אחרי רתיחה).
3 מוציאים את הבצלים, מסננים ומניחים לצינון קצר. מפרידים לעלים.
4 מחממים תנור ל-150 מעלות.
5 ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מסדרים את הבצלים הממולאים בשכבה אחת בכלי עגול.
6 מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים לתבנית של הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי-שעתיים.