פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול
ארוחה זולה, קלה ומעולה שתסדר לכם פיקס את ארוחת הערב: בזמן שהפרגיות במרינדה מתקתקים את המג'דרה, ותוך שעה וקצת הכל מוכן. מתכון של אבי ביטון
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לפרגיות:
500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
כף פפריקה מתוקה
חצי כוס סילאן
4 כפות מים
2 כפות שמן
5 שיני שום כתושות
כפית כמון
מלח
פלפל שחור
למג'דרה:
1 כוס עדשים חומות
1 כוס בורגול
2 בצלים, קצוצים לקוביות בינוניות
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות. מעסים היטב ושומרים כשעה במקרר.
2 בינתיים מכינים את המג'דרה: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית (לא להתפתות להוריד מכמות השמן!) עד שהוא מקבל צבע שחום-כהה.
3 מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן רכות ומוכנות לאכילה. מוציאים כוס ממי הבישול ושומרים להמשך, ומסננים את השאר.
4 מוסיפים לעדשים את השמן של הבצל (בלי הבצל עצמו) והבורגול.
5 מוסיפים את מי הבישול של העדשים למחבת עם הבצל. מבשלים עד שהמים מקבלים את הצבע הכהה של הבצל.
6 בינתיים מסדרים את הפרגיות עם הרוטב בתבנית עם הרוטב וצולים על הגריל (או בגריל של התנור) כ-12 דקות.
7 מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, ממליחים וממשיכים לבשל מעל אש בינונית, עד שהמים כמעט נעלמים. מערבבים ומגישים לצד הפרגיות, עם סלט עגבניות חריף וטחינה טובה.