אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

שפרדס פאי פולנטה

קבלו את הגרסה של תום פרנץ לשפרדס פאי: פולנטה מתובלת מחליפה את שכבת הפירה המסורתית, ונותנת לפשטידת הבשר הקלאסית מעטה קריספי כיפי. מעולם לא חשבנו שנרצה להחליף פירה במשהו אחר, והנה זה קרה

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 16/04/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שפרדס פאי הוא אחד מתבשילי הדגל של המטבח האנגלי והאירי, והוא מוגש שם בכל פאב שכונתי, בדרך כלל בכלי חרס אישיים ועגולים. הפאי המקורי הוא למעשה פירה תפוחי אדמה ותבשיל בשר שנאפים יחדיו בתנור, ויוצרים ביחד מנה המחממת את הבטן ואת הלב. אני מאוד אוהב להכין את המנה הזאת בשינוי קל, ולהחליף את הפירה בפולנטה מתובלת. השילוב עם תבשיל הבשר והבילוי המשותף שלהם בתנור עושים לפולנטה רק טוב: היא מקבלת קריספיות כיפית מבחוץ, ועוד יותר כיף לחפור פנימה עם הכף, לתוך המנה העשירה הזאת.

 

מרכיבים :

לשכבת הבשר:

4 כפות שמן זית

1 קילו בשר טחון (אפשר טלה)

1 כפית תימין יבש

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

שן שום, קלופה וקצוצה דק

2 גזרים שטופים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

2 גבעולי סלרי, קצוצים

1 כוס תירס קפוא או מקופסת שימורים, מסונן מנוזלים

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

1 כף קמח

2 כפות רוטב ווסטרשייר (אפשר רוטב סויה במקום ואפשר גם בלי)

4 כפות קטשופ

3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

לשכבת הפולנטה:

2 בצלים, קצוצים דק מאוד

2 כפות שמן זית או קנולה לטיגון 

כוס פולנטה

4 כוסות ציר ירקות או עוף

מלח

פלפל גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את תבשיל הבשר: מחממים כף מהשמן במחבת גדולה, מכניסים בערך רבע מכמות הבשר הטחון ומהתימין, ומטגנים כמה דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מוציאים ושומרים בצד. חוזרים על הפעולה עד שכל הבשר הטחון מטוגן. אנחנו לא רוצים שהבשר יתבשל אלא שיהיה מטוגן קריספי וללא גושים, לכן עושים זאת בכמה פעמים. מוסיפים מעט שמן בכל סבב אם יש צורך.

2 באותה המחבת שמים בצל ובצל ירוק ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים 1-2 דקות.

3 מוסיפים את הגזר, הסלרי והתירס, ומערבבים 1-2 דקות.

פולנטה שפרדס פאי- הבשר (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צריך לצאת קריספי. הכנת הבשר|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

4 מוסיפים מלח, פלפל שחור וקמח ומערבבים. מוסיפים רוטב ווסטרשייר וקטשופ ומערבבים יחד מספר דקות.

5 מוסיפים את הבשר שטוגן לירקות, מנמיכים את האש למינימום, ומבשלים כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

6 מכינים את הפולנטה: מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מערבבים את הפולנטה עם הבצל ועם ציר הירקות בסיר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם במטרפה למניעת גושים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד להתרככות הפולנטה. שומרים בצד עד ההרכבה (לא מכינים את הפולנטה יותר מדי זמן מראש, כי היא מתקשה).

פולנטה שפרדס פאי (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
פולנטה במקום פירה. סטארט אפ|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

7 מרכיבים את הפאי: מסדרים את שכבת הבשר בתבנית משומנת. יוצקים מעל את הפולנטה בשכבה אחידה או מזלפים בשק זילוף עם צורה מעניינת.

8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שהפולנטה מזהיבה יפה. אפשר לזלף מעט שמן זית על שכבת הפולנטה. מגישים מיד.

* הכמויות מתאימות לתבנית פיירקס רחבה או לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

>> לא ממש אנגלי, אבל שווה לא פחות: סינייה דג וטחינה עם אורז חום

>> וגם לביבות תירס ופרגית שלא תצליחו להפסיק לזלול