אוכל
צילום׃ אסף אמברם

סינייה בורי, בורגול וטחינה לבנה

מזון מהיר הכנה לא חייב להיות ג'אנק פוד. הנה דוגמה טובה למנה מרעננת ומזינה: פילה בורי עם סלט בורגול מתובל והרבה טחינה ברבע שעה עבודה, של השף אבי ביטון

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 22/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפילה בורי:

4 פילה בורי

מלח

פלפל

לסלט בורגול:

כוס בורגול, מושרה כשעה ב-4 כוסות מים חמים, מסונן

2 עגבניות קלופות וקצוצות דק

2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה במעט שמן קנולה

צרור כוסברה קצוצה

כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה אבקת זעתר

1/2 כוס שמן זית

כוס טחינה טובה מוכנה

אופן ההכנה:

1 מתבלים היטב את הדגים במלח ופלפל.

2 מערבבים את כל חומרי הבורגול פרט לטחינה.

3 מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים את הבורגול על מגש ומעל את פילה הבורי, יוצקים מעט שמן זית ואופים בחום גבוה כ-20 דקות.

4 מוציאים מהתנור, יוצקים מעט טחינה ומגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות דגים משגעות ברוטב צרמלה
>> ג'קי אזולאי פותחת דיינר מרוקאי