צילום׃ אסף אמברם
סינייה בורי, בורגול וטחינה לבנה
מזון מהיר הכנה לא חייב להיות ג'אנק פוד. הנה דוגמה טובה למנה מרעננת ומזינה: פילה בורי עם סלט בורגול מתובל והרבה טחינה ברבע שעה עבודה, של השף אבי ביטון
אבי ביטון | mako אוכל
| פורסם 22/10/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לפילה בורי:
4 פילה בורי
מלח
פלפל
לסלט בורגול:
כוס בורגול, מושרה כשעה ב-4 כוסות מים חמים, מסונן
2 עגבניות קלופות וקצוצות דק
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה במעט שמן קנולה
צרור כוסברה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה אבקת זעתר
1/2 כוס שמן זית
כוס טחינה טובה מוכנה
אופן ההכנה:
1 מתבלים היטב את הדגים במלח ופלפל.
2 מערבבים את כל חומרי הבורגול פרט לטחינה.
3 מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים את הבורגול על מגש ומעל את פילה הבורי, יוצקים מעט שמן זית ואופים בחום גבוה כ-20 דקות.
4 מוציאים מהתנור, יוצקים מעט טחינה ומגישים.