אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קציצות עוף עם גרגירי חומוס

את השבת הקרובה סמדי בומבה ממליצה לכם לעבור עם סיר יפה של קציצות עוף, שמתבשלות עם גרגירי חומוס, תבלינים ומעט לימון כבוש. אנחנו מצטרפים להמלצה, ורצים להכין אורז

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 06/11/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

חצי קילו עוף טחון

חצי חבילת כוסברה, קצוצה

חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה

מלח, לפי הטעם

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית כורכום

לרוטב:

כוס גרגירי חומוס

מעט שמן, לטיגון

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

כף אבקת מרק

2 כוסות מים

5-6 שיני שום

2 גבעולי סלרי, קצוצים

כפית לימון כבוש

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ללילה שלם, מסננים ושוטפים היטב.

2 מערבבים את העוף הטחון עם הכוסברה והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום ומניחים ל-10 דקות לאיחוד טעמים.

3 מטגנים בסיר את הכורכום, הפלפל השחור ואבקת המרק. מוסיפים כוס מים ואת גרגירי החומוס, השום, הסלרי והלימון הכבוש. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים חצי שעה.

4 מוסיפים עוד כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.

5 יוצרים קציצות וזורקים בזהירות לתוך הרוטב המבעבע. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. אם חסרים מים – מוסיפים מעט מים רותחים.

6 מגישים עם אורז לבן.

>> בשבוע שעבר נוף הכינה לנו את המג'דרה הכי טעימה בעולם