אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קציצות דגים של סמדי בומבה

סמדי בומבה מפנקת עם ארוחת שישי שמורכבת מקציצות דגים צרובות על מחבת פסים, רוטב צרמלה פיקנטי וקטלני ותוספת של ירקות מוקפצים עם עדשים. רק למזוג כוס יין ולהסתער

סמדי וקנין | mako אוכל | פורסם 16/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

1/2 ק"ג נסיכת הנילוס

200 גרם דג טונה

חצי חבילה כוסברה, קצוצה

3 שיני שום

ביצה

מלח

פלפל שחור

שמן זית לטיגון

לעדשים והירקות:

1-2 כוסות עדשים ירוקות

1 גזר

1 קישוא

3-4 פטריות טריות

2 גבעולי בצל ירוק

מעט שמן זית, להקפצה

1 כף יין לבן

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב צרמלה:

חצי חבילה כוסברה, קצוצה

חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה

1 כף אריסה

2 כפות חומץ

1/2 כפית כמון

1 כף לימון כבוש קצוץ

מלח

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 משרים את הדגים כשעה במים עם חצי כפית מלח. מסננים ושוטפים טוב.

2 טוחנים את הדגים עם שאר מרכיבי הקציצות. יוצרים קציצות ומניחים במקרר לשעה, לאיחוד טעמים ולהתייצבות.

3 מבשלים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה, עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.

4 חותכים את הגזר והקישוא לג'וליאנים (מקלות דקיקים), חוצים את הפטריות וקוצצים את הבצל הירוק. מקפיצים את כל הירקות קלות במעט שמן במחבת חמה כ-4 דקות, עד שהם מתרככים. לקראת הסוף מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

5 מוסיפים את העדשים להקפצה קלה ומכבים את האש.

6 מכינים את רוטב הצרמלה: קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומניחים בקערה יחד עם האריסה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

7 מלהיטים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית. צורבים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד. מגישים עם העדשים והרוטב.

>> בשבוע שעבר למדנו מתום פרנץ מה זה ארוחת שישי בקלאסה

>> מתכונים לכל השבוע מחכים לכם כאן