אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קבב ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה שרופים

אם כבר קבב - אז בואו נעשה אותו כמו שצריך. נוף מ"מאסטר שף" חולקת איתנו את המתכון שלה לקבב המושלם, ומוסיפה רוטב עגבניות עוקצני, תפוחי אדמה שנמסים בפה וצילחות שמגביר את התיאבון, כמו שהיא יודעת

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 02/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקבב:

 

1 ק"ג בשר טחון (600 גרם בשר בקר ו-400 גרם טלה)

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

2 בצלים, מגוררים גס

מלח

פלפל שחור

2 כפות פירורי לחם

4 כפות מים

לרוטב העגבניות:

6-8 עגבניות אדומות בשלות

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1 פלפל חריף, קצוץ

מלח

פלפל שחור

מעט פפריקה

לתפוחי האדמה:

12 תפוחי אדמה קטנים

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הקבב בקערה ולשים כ-5 דקות. מחלקים ל-12 כדורים.

2 משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית. ממלאים את השקעים עד הסוף בתערובת הבשר תוך כדי דחיסה וצולים ב-220 מעלות 15-20 דקות, עד שהקציצות שחומות ומוכנות במרכזן.

3 רוטב העגבניות: מחממים סיר עם מים וחורצים X בתחתית של כל עגבנייה. מכניסים את העגבניות למים הרותחים לדקה-שתיים, ומוציאים לקערה עם מים קרים. מקלפים את העגבניות וקוצצים לקוביות.

4 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את השום והפלפל החריף. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה. ממשיכים לטגן את העגבניות ולצמצם את הנוזלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב עגבניות סמיך בדומה לשקשוקה.

5 מפזרים את המלח הגס בתבנית התנור ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. אופים ב-220 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים מבחוץ (במקרה של תפוחי אדמה קטנים מאוד זה לוקח כחצי שעה). מוציאים מהתנור ולוחצים על תפוחי האדמה מהבסיס על מנת לבקע אותם, בדומה למה שרואים בתמונה.

6 מניחים בצלחת מעט מרוטב העגבניות, עליו מניחים את הקבב ועליו את תפוח האדמה. מפזרים מעט מלח גס ומגישים.

>> בשבוע שעבר חגגנו פה עם הגולאש של צילה מ"מאסטר שף"

>> והנה חטיפי מרשמלו הכי קלים בארץ