אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל עדשים וירקות מהיר

סוף השבוע החמים הוא הזדמנות מושלמת להכין את התבשיל הזה של עדשים וירקות שורש. הוא מוכן תוך פחות משעה, לא כבד מדי, אבל לא קליל מדי והכי טוב זה לאכול אותו בטמפרטורת החדר

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 26/02/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס עדשים ירוקות (יבשות)

גזר, חתוך לקוביות

בצל קצוץ

2 שיני שום, פרוסות דק

שורש סלרי קטן, חתוך לקוביות

עלים מ-3 ענפי תימין

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס יין לבן

מים

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 יוצקים לסיר עמוק את השמן, ומטגנים את כל ירקות השורש. מוסיפים את העדשים והיין הלבד ומכסים במים. מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה, מכוסה. 

2 מגישים את התבשיל בטמפרטורת החדר עם טחינה או יוגורט עזים. 

 

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה מטורפת של נוף
>> איך הכריכים החדשים של מאיר אדוני וסונול?