אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל בשר עם חומוס ותרד

אז מה אתם מכינים לשבת? הרשו לנו להמליץ לכם על המנה הזו של נוף, שאין בה מרכיב אחד מיותר. מעדיפים לדלג על הכוסברה המטוגנת? אתם פראיירים גדולים

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 22/01/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם בשר בקר (אוסובוקו עגל או צוואר), חתוך לקוביות

שליש כוס קמח (בפסח - קמח מצה)

מלח

פלפל שחור

חצי כוס שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

כוס גרגירי חומוס

חבילת עלי תרד, קצוצה

חצי כפית צ'ילי גרוס

קורט כמון

צרור כוסברה, קצוץ

4 שיני שום, קצוצות

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה. מסננים ומבשלים במים נקיים כשעה וחצי לאחר הרתיחה.

2 שמים את הקמח בקערה. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל ומעבירים לקערה עם הקמח. מקמחים את הבשר היטב היטב ומנערים מעודפי קמח.

3 מלהיטים סיר רחב ושופכים פנימה מחצית מכמות השמן. מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה מלאה מכל הצדדים.

4 מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהוא משחים.

5 מוסיפים לסיר כ-5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, או עד שנתחי הבשר רכים.

6 מוסיפים את גרגירי החומוס ואת התרד הקצוץ ומתבלים במלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס וכמון.

7 מחממים מחבת, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומאדים אותה כ-4 דקות. מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית ומטגנים את עלי הכוסברה כ-5 דקות, עד שהם משחימים. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.

8 שופכים את תוכן המחבת לסיר הבישול ומבשלים 5-10 דקות נוספות. אם חסרים נוזלים – מוסיפים מעט מים חמים.

>> בשבוע שעבר הכנו חמין טבעוני

>> חכו שנייה עם קיצוץ הבצל - את השיטה הזו אתם מכירים?