אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל מנגולד, בורגול וחומוס עם גבינת פטה

מתכון שמשלב את כל מה שאנחנו אוהבים, רק תגידו: בריאות? יש כאן מנגולד, בורגול וחומוס, כל אחד יותר מזין מהשני. פשטות? מדובר בעשרים דקות בלבד של עבודה. והטעם? מופלא. נסו בעצמכם

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 04/06/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

במנה הזו יש הכל: היא מזינה ובריאה, ולא פחות חשוב - טעימה בטירוף. לעלי המנגולד ערך תזונתי גבוה מאוד: הם מכילים את הוויטמינים A ,K ו-C בשיעור גבוה, עשירים במינרלים, בסיבים תזונתיים וגם בחלבון. כשמשדכים למנגולד חומוס מבושל ובורגול  - מדובר בפצצה תזונתית של ממש. אני שולח את המנה לתנור כדי שהגבינה תבעבע ותימס אבל אפשר בהחלט לערבב הכל במחבת, להגיש ואז לפורר את הפטה מעל. אתם מוזמנים גם להחליף את המנגולד בעלי תרד או עלים ירוקים אחרים שאתם אוהבים, זה עדיין ייצא מופלא. 

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס בורגול

¼ כוס שמן זית

מלח גרוס לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

4 שיני שום קצוצות היטב או כתושות

חבילת עלי מנגולד טריים ושטופים היטב חתוכים לרצועות, לחתוך את הגבעולים הקשים

כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים

חצי צרור שמיר קצוץ דק

150 גרם גבינת פטה מפוררת 5% (אפשר יותר אם רוצים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בקערה מניחים את הבורגול, ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא (3 כוסות לפחות). משהים למשך 20 דקות בערך, עד שהבורגול מתנפח וסופח נוזלים אליו. מסננים וסוחטים מכל עודפי הנוזלים. מערבבים פנימה כף משמן הזית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3 בזמן שהבורגול סופח נוזלים, מחממים מחבת גדולה עם שאר שמן הזית. מוסיפים את השום ומערבבים, מטגנים אותו עד לריכוך קל בין חצי דקה לדקה. מוסיפים את עלי המנגולד ומקפיצים במשך 4-5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את גרגרי החומוס והשמיר. מקפיצים יחד במחבת 2 דקות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4 משמנים תבנית תנור מרובעת 20X20, ומפזרים את הבורגול בשכבה אחידה.

5 מסדרים את תערובת החומוס והמנגולד על תערובת הבורגול שבתבנית. מפזרים את הפטה המפוררת ולוחצים אותה פנימה.

6 אופים בתנור 25 דקות או עד שהגבינה מבעבעת. מערבבים לפני ההגשה או מגישים הישר מהתבנית לשולחן. נפלא חם או קר.

* אפשר להכין מראש את הבורגול במים ולשמור אותו מסונן מנוזלים. אני ממליץ להכין כמות גדולה שתוכל לשמש לכל מיני תבשילים ותוספות. למשל, להקפיץ את הבורגול עם בצל מטוגן זו תוספת נהדרת לצהריים, לצד המנה העיקרית.  בנוסף, אפשר להרכיב את המנה, לשמור בקירור ורק לאפות לפני ההגשה.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה מדהימה עם משמשים ממולאים
>> מוזס פותחים מסעדה מקסיקנית!