סלט אורז חם עם לוקוס
אבנר לסקין עם מתכון שאנחנו מצטערים שלא פגשנו בשלב מוקדם יותר בחיים: אורז מיקס עם ירקות טעימים ושמן זית, ועליו נתחים יפים וצחים של דג (רוצים להחליף בפרגיות? נעלים עין)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
800 גרם פילה לוקוס, חתוך לחתיכות ברוחב 3 ס"מ
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לאורז:
400 גרם אורז צבעוני (אורז מיקס) מבושל בהמון מים רותחים כמו שמבשלים פסטה
3 כפות שמן זית
פלפל אדום, חתוך לרצועות בעובי של חצי סנטימטר
כרשה, פרוסה דק
צ'ילי אדום, חתוך דק
2 שיני שום, קצוצות
כוס עגבניות שרי חצויות
חבילה של פטרוזיליה קצוצה
כף עלי נענע קצוצים דק
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז בהמון מי מלח רותחים, כמו שמבשלים פסטה, בערך 40 דקות. במקביל ממשיכים בשלבי ההכנה.
2 מחממים מחבת גדולה ומוזגים פנימה את שמן הזית. מטגנים את הפלפלים יחד עם הכרשה והצ'ילי, עד שהם מתרככים.
3 מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומערבבים היטב.
4 ברגע שהעגבניות מתחילות להתפרק במחבת שופכים פנימה את היין, ומבשלים ללא כיסוי 2-3 דקות, עד שכל האלכוהול מתאדה.
5 מוסיפים את האורז ואת הירוקים ומערבבים היטב.
6 מחממים על להבה נפרדת מחבת נוספת, ומוסיפים שמן זית. מניחים את הדג (על הצד של העור), ממליחים ומפלפלים וצורבים כ-4 דקות. הופכים וצולים כ-4 דקות נוספות.
7 מעבירים את סלט האורז לצלחת הגשה ומניחים מעל את נתחי הלוקוס. מגישים מיד.
* יקר לכם לוקוס? אפשר להכין את המנה גם עם דג אחר, או לחלופין עם חתיכות פרגית.
אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.