צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
קציצות עוף ברוטב צהוב עם שומר
מי שעדיין לא עלה על השילוב המושלם של שומר וכורכום - מוטב לו שיפתח עיניים, ויפה שעה אחת קודם. לזה אנחנו מוסיפים קציצות עוף טעימות, שלא מצריכות טיגון מוקדם - והתוצאה? מכבדת כל שולחן שבת
| mako אוכל
| פורסם 25/02/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1 קילו עוף טחון
ביצה
חלמון
שליש כוס פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
כפית כורכום
לרוטב:
שמן זית
בצל, קצוץ
6 שינים שום שלמות
3 שומרים, פרוסים לרבעים או לשישיות
מלח
חצי כפית פלפל לבן
כפית וחצי כורכום
2 כוסות אפונה, טרייה או מופשרת
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
2 מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והשומר לטיגון קצר ומתבלים. מוסיפים מים עד טיפה יותר מכיסוי ומביאים לרתיחה.
3 כשהרוטב רותח מניחים בתוכו בזהירות את הקציצות. מבשלים כ-30 דקות.
4 מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים על אורז פרסי או בסמטי.