מקלובה צמחונית
מקלובה היא מנה שהולמת כל שולחן שבת או חג - יפה כמו עוגה ומפוארת כמו מאכל מלכים. כן, גם כשהיא צמחונית. עם חצילים נימוחים, כרובית בשרנית וכתר של תפוחי אדמה - אנחנו כבר יודעים מי תככב אצלנו בראש השנה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
שמן קנולה לטיגון עמוק
2 חצילים, חתוכים לקוביות גדולות
1 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים
2 בצלים, קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
שמן זית
1/2 ק"ג אורז פרסי
750 מ"ל מים רותחים
2 כפיות בהרט
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
2 מטגנים בשמן עמוק את החציל עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומטגנים את פרחי הכרובית.
3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
4 מוזגים 2 כפות שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית והדפנות.
5 מערבבים בקערה את האורז (היבש) עם הירקות המטוגנים, הבצל והשום ומניחים בתוך הסיר.
6 מערבבים את המים הרותחים עם בהרט, מלח ופלפל ומוזגים על האורז. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות.
7 מכבים את האש וממתינים חצי שעה. פותחים את הסיר, מניחים מעליו צלחת גדולה והופכים את תוכן הסיר לתוך הצלחת. משחררים את הסיר בעדינות, ומגישים מיד.
* לגרסה בריאה יותר מוותרים על הטיגון העמוק: מושחים את קוביות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית, ואופים בחום בינוני גבוה (180-200 מעלות) עד השחמה. ממשיכים במתכון כרגיל.