שומר ממולא קציצות עוף
אין שולחן לשבת בלי קציצות, אבל גם קציצות אפשר להגיש בכל מיני דרכים. אז תגידו יפה שלום לסיר כדורי הבשר הרגיל וקבלו את המתכון הבא: כסאות שומר ממולאים קציצות עוף, שיושבים על מצע של אורז טעים טעים
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
800 גרם בשר עוף טחון
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן כוסברה, קצוצה
חופן עלי תרד, קצוצים
כפית תערובת פילדלפיה (מורכבת מפפריקה מתוקה, חרדל, מלח, אורגנו, תימין ובזיליקום)
3 שיני שום, קצוצות דק
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
3-4 פקעות שומר גדולות
שני גבעולי כרשה, פרוסים לטבעות
מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית, לתיבול הכרשה
2 כוסות אורז בסמטי מלא, מבושל לפי ההוראות על האריזה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את העוף הטחון וכל העלים הקצוצים, תערובת הפילדלפיה, השום, המלח, הפלפל ושמן הזית. לשים ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2 חותכים את השומר בבסיסו, ומפרידים בזהירות את העלים. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 12 עלי שומר מופרדים.
3 יוצרים מתערובת העוף 12 קציצות עגולות ושוות בגודלן, ומכניסים כל קציצה לעלה שומר.
4 מרפדים תחתית של תבנית אפייה עם דפנות גבוהות בטבעות הכרישה. ממליחים, מפלפלים ושופכים מעט שמן זית. מסדרים מלמעלה את האורז ויוצקים פנימה חצי כוס מים.
5 מסדרים את עלי השומר הממולאים בצפיפות, ואופים ב-200 מעלות למשך כחצי שעה.
אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהל האקדמיה של בולטהאופ בנמל תל אביב.