קציצות בשר עם חומוס
זה בדיוק הזמן להעמיד סיר קציצות בקר המתבשלות לאטן בתוך תבשיל גרגרי חומוס עשיר ומלא טעמים. מתכון מנצח של השף אבי ביטון לשבת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול, מגורר גס
ביצה
3-4 כפות פירורי לחם
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
3 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
שמן לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן
3 שיני שום, פרוסות
2 עגבניות, קצוצות
2 גמבות, חתוכות לרצועות
כוס וחצי גרגירי חומוס
חופן כוסברה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
כפית כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך הלילה.
2 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
3 הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את השום. מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את החומוס, הכוסברה והתבלינים ומכסים במים.
4 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
5 מוסיפים את הקציצות לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה נוספת, עד שהחומוס מתרכך והרוטב מצטמצם.