מקלובה עם בצל מקורמל ומשמשים ממולאים
מקלובה זה מצוין, אבל להכין לבד? למי יש זמן? הרשו לנו להכיר לכם את המתכון הזה: מצד אחד - משמשים מיובשים, בשר טחון, רוטב יין מתובל, בצל מקורמל, דלעת וכמובן אורז, ומצד שני - 40 דקות עבודה נטו. שווה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
ארוחה שלמה בסיר אחד. הכיף במקלובה הזאת הוא שפירקנו את כל המוקשים שיש בהכנת מקלובה ושבגללם יצא לה שם של מנה מסובכת: כל המרכיבים מבושלים ומתובלים מראש, וכל מה שנשאר הוא להרכיב את השכבות בסיר עם ציפוי מונע הידבקות, לבשל עד שהבצלים בתחתית מקורמלים ולהפוך על מגש גדול. מנה חגיגית, מרשימה במיוחד ובעיקר - סופר טעימה!
מרכיבים (4 מנות):
למשמשים:
40 משמשים מיובשים
150 גרם בשר בקר טחון
כף צנוברים
3 כפות כוס שמן זית
בצל קטן מגורר גס
רבע כפית נענע מיובשת
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 כוסות יין אדום
מקל קינמון
3 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
3 תרמילי הל
3 כפות סוכר
2 כפות רכז רימונים
לאורז:
2 כוסות אורז אורז בסמטי
כפית גדושה מלח
להרכבה:
חתיכה בינונית של דלעת, קלופה
6 כפות שמן זית
3 בצלים לבנים קלופים ופרוסים לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ
רבע כפית מלח
לתיבול השכבות:
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית גרגירי פלפל שחור טחונים
אופן ההכנה:
1 משרים את המשמשים במים רותחים למשך חצי שעה, ומסננים.
2 מערבבים את כל חומרי המלית של המשמשים (בשר טחון, צנוברים וכו'). פותחים עם האצבע כל אחד מהמשמשים מהצד ודוחפים פנימה כדור קטן מהמלית.
3 מסדרים את המשמשים הממולאים במחבת עמוקה, מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
4 מוציאים את המשמשים מהנוזל ושומרים בצד. את הנוזל מבשלים על אש גבוהה עד שנותרת כמות של חצי כוס סירופ, שישמש לנו כרוטב למנה. מסננים את הסירופ ושומרים בצד.
5 פורסים את הדלעת לדפים דקים בעובי 2 מ"מ ומערבבים את התבלינים המיועדים לתיבול השכבות.
6 לאורז: מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים עם מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מכבים את האש, מסננים את האורז מהנוזלים, מחזירים אותו לסיר ומכסים. בשלב זה אפשר לטעום את האורז כיוון שהוא מבושל כמעט לחלוטין. אם חסר מלח זה הזמן להמליח ולערבב בעדינות.
7 מרכיבים את המקלובה: מוזגים את שמן הזית לסיר (אני השתמשתי בסיר בקוטר 22 ס"מ ובנפח 3.5 ליטרים) ומסדרים פרוסות בצל כך שהן יכסו את כל תחתית הסיר. ממליחים מעט את הבצל ודוחסים לסיר מחצית מהאורז, כך שייכנס גם בין פרוסות הבצל. מתבלים במחצית מתערובת התיבול שהכנו, ומעל מסדרים שכבה של פרוסות דלעת. מניחים שכבה של משמשים ממולאים ומסיימים בשכבת אורז ובשאר תערובת התיבול מעליה. דוחסים מעט עם כפות הידיים.
8 בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז שלוש ארובות שמגיעות עד לבצלים, כדי לאפשר לאדים לעבור. מכסים ומבשלים 7 דקות על אש גבוהה, ללא נוזלים.
9 מטפטפים מעל האורז 3 כפות מים, מכסים ומעבירים לחצי שעה לאש הכי קטנה.
10 מניחים מגש גדול על הסיר והופכים. מגישים עם מעט מרוטב היין המתובל מסביב לכל מנה בצלחת.