קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן
סמדי בומבה עם מתכון פיקס לחורף: תבשיל של בקר ובצלים קטנטנים, שמגישים על חיטה עם ערמונים ותבלינים. הבחירה שלנו לשבת הקרובה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר אסאדו, חתוך לנתחים
3 עלי דפנה
6 שערות זעפרן
4 כפות שמן
7-10 בצלים קטנטנים, קלופים
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית כורכום
חצי כפית סוכר
לתבשיל החיטה:
2 כוסות חיטה
2 כפות שמן
חבילת ערמונים בוואקום
100 גרם גרעיני דלעת קלופים
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה של אבקת סוכר
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 שמים את הבשר בסיר, ממלאים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כשעה אחרי הרתיחה. מוציאים את הנתחים ושומרים את מי הבישול.
2 משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים.
3 מטגנים את הבצלים בשלמותם ב-2 כפות שמן. מערבבים רק על ידי טלטול של המחבת, כדי להשאיר את הבצלים שלמים ולא לפצוע אותם.
4 מטגנים את התבלינים בסיר ב-2 כפות השמן הנותרות, תוך כדי ערבוב.
5 מסדרים בסיר את האסאדו והבצלים, ושופכים עליהם את מי ההשריה של הזעפרן. מוסיפים מצקת אחת ממי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.
7 תבשיל החיטה: מבשלים את החיטה בהרבה מים (כמו פסטה) כ-40 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים.
8 מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הערמונים וגרעיני הדלעת.
9 מתבלים את החיטה בקינמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את הערמונים וגרעיני הדלעת.
10 מניחים את האסאדו על מצע החיטה, ומגישים.