אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן

סמדי בומבה עם מתכון פיקס לחורף: תבשיל של בקר ובצלים קטנטנים, שמגישים על חיטה עם ערמונים ותבלינים. הבחירה שלנו לשבת הקרובה

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 08/01/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר אסאדו, חתוך לנתחים

3 עלי דפנה

6 שערות זעפרן

4 כפות שמן

7-10 בצלים קטנטנים, קלופים

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית כורכום

חצי כפית סוכר

לתבשיל החיטה:

2 כוסות חיטה

2 כפות שמן

חבילת ערמונים בוואקום

100 גרם גרעיני דלעת קלופים

חצי כפית קינמון

כפית שטוחה של אבקת סוכר

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 שמים את הבשר בסיר, ממלאים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כשעה אחרי הרתיחה. מוציאים את הנתחים ושומרים את מי הבישול.

2 משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים.

3 מטגנים את הבצלים בשלמותם ב-2 כפות שמן. מערבבים רק על ידי טלטול של המחבת, כדי להשאיר את הבצלים שלמים ולא לפצוע אותם. 

4 מטגנים את התבלינים בסיר ב-2 כפות השמן הנותרות, תוך כדי ערבוב.

5 מסדרים בסיר את האסאדו והבצלים, ושופכים עליהם את מי ההשריה של הזעפרן. מוסיפים מצקת אחת ממי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה.

6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.

7 תבשיל החיטה: מבשלים את החיטה בהרבה מים (כמו פסטה) כ-40 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים.

8 מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הערמונים וגרעיני הדלעת.

9 מתבלים את החיטה בקינמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את הערמונים וגרעיני הדלעת.

10 מניחים את האסאדו על מצע החיטה, ומגישים.

>> בשבוע שעבר קיבלנו את השבת עם פרגיות על מצע של בורגול

>> והנה מתכונים לכל השבוע