צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
ריזוטו פטריות ושורשים
אבי ביטון מארגן לכם ארוחת שישי חורפית וחלבית לגמרי: ריזוטו עם בצל, גזר ופטריות, שמתבשל לו לאט אבל בטוח בציר ירקות ושמנת מתוקה. כן כן, ממש כמו במסעדה
אבי ביטון | mako אוכל
| פורסם 12/02/15
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם אורז עגול
כף חמאה
בצל בינוני, פרוס דק
300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק
2 שיני שום, קצוצות
גזר, חתוך לקוביות
750 מ"ל ציר ירקות
250 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם גבינת פרמזן מגורדת
חופן עלי תרד, חתוכים לרצועות
עלים מ-3 ענפי תימין
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל, הפטריות, השום והגזר ומאדים כמה דקות.
2 מוסיפים את האורז העגול ואת ציר הירקות - בכל פעם מוסיפים מצקת אחת, ומערבבים. רק כשכל הנוזלים נספגים באורז מוסיפים את המצקת הבאה. מערבבים כל הזמן.
3 טועמים את הריזוטו. בשלב זה הוא אמור להיות חצי מוכן, כלומר במרקם נגיס ולא רך מאוד.
4 מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות, ומוסיפים את התרד והתימין.
5 מתבלים במלח ופלפל ומגישים.